ΟΜΟΡΦΙΑ & ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Featured_shutterstock_129747671

Μαμά η πιο γλυκιά λέξη στον κόσμο. Σημαίνει αγάπη, φροντίδα, στοργή και υποχρεώσεις. Δύσκολος ρόλος και ειδικά τις πρώτες μέρες με το νέο μέλος της οικογένειας. Η έλλειψη ύπνου, η κούραση και η ταλαιπωρία είναι καθημερινά φαινόμενα, τα οποία όμως δεν θα πρέπει να μας εμποδίζουν να φροντίζουμε και τον εαυτό μας.

Η κούραση είναι έντονη και αποτυπώνεται και στο πρόσωπό μας. Υπάρχουν, όμως, κινήσεις για να νιώθουμε και να φαινόμαστε ξεκούραστες.

Μια ενυδατική κρέμα με βιταμίνες το πρωί μας ενυδατώνει και αναζωογονεί το δέρμα μας. Στα μάτια μπορούμε να χρησιμοποιούμε μια κρέμα για αντιμετώπιση μαύρων κύκλων και πρηξίματος. Για το βράδυ υπάρχουν ειδικοί οροί ή κρέμες που ξεκουράζουν και ανανεώνουν το δέρμα, εμπλουτισμένα με υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά συστατικά. Τον καθαρισμό με ένα απαλό υγρό σαπούνι ή γαλάκτωμα που να ενδείκνυται και για μάτια, δεν θα πρέπει να το ξεχνάμε κάθε βράδυ.

Βέβαια, εκτός από την περιποίηση, υπάρχουν και κάποιες σύντομες κινήσεις μακιγιάζ που μπορούν να μας κάνουν να φαινόμαστε ακόμα πιο ξεκούραστες και φρέσκες.

Μια κρέμα με χρώμα σαν βάση μπορεί να αντικαταστήσει το make up, δίνοντας ένα πιο φυσικό και φωτεινό αποτέλεσμα. Σε συνδυασμό με μια πούδρα, κατά προτίμηση μπρονζέ, που μπορούμε να την εφαρμόσουμε στους κροτάφους πλάγια προς τη μύτη και στο κινητό βλέφαρο ανοδικά προς τα φρύδια, τονίζουμε τις γωνίες του προσώπου μας και δίνουμε έμφαση στο βλέμμα μας. Τέλος, ένα ρουζ σε φωτεινές αποχρώσεις, ένα απαλό λιπ γκλος και μια μάσκαρα ολοκληρώνουν το μακιγιάζ της νέας μαμάς γρήγορα και απλά!

ΚΕΙΜΕΝΟ: Αίγλη Παπαδοπούλου, αισθητικός Φαρμακείου – μέλους Δικτύου ADVANCE Αθηνάς Ανθοπούλου, Λάρισα

Περισσότερα άρθρα στην ενότητα Ομορφιά & Διατροφή

Σχετικά Άρθρα

Αναζήτηση Γιατρού

Πείτε μας τη γνώμη σας

Εσείς παίρνετε πρωινό;

Ajax-indicator

ή Δείτε τα αποτελέσματα