ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Featured_depression

 

 

Η κατάθλιψη είναι κάτι περισσότερο από μια απλή ψυχολογική κατάπτωση, η οποία διαρκεί για λίγες μέρες.
Όλοι περνάμε διαστήματα που αισθανόμαστε τη διάθεσή μας να είναι «πεσμένη», αλλά όταν είστε σε κατάθλιψη, αισθάνεστε επίμονη και βαθιά θλίψη για εβδομάδες ή μήνες, και όχι για λίγες μόνο ημέρες.
Μερικοί άνθρωποι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η κατάθλιψη είναι κάτι ασήμαντο και ότι δεν αποτελεί πραγματική πάθηση. Είναι λάθος. Η κατάθλιψη είναι μια πραγματική ασθένεια με πραγματικά συμπτώματα, ενώ δεν είναι σημάδι αδυναμίας ή κάτι που μπορεί να ξεπεράσει κάποιος, απλά πιέζοντας τον εαυτό του να «συνέλθει».
Τα καλά νέα είναι ότι με τη σωστή θεραπεία και υποστήριξη, οι περισσότεροι άνθρωποι μπορεί να έχουν μια πλήρη αποκατάσταση.

Είναι σημαντικό να ζητήσετε βοήθεια από το γιατρό σας, αν νομίζετε ότι μπορεί να έχετε κατάθλιψη .
Πολλοί άνθρωποι περιμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα πριν ζητήσουν βοήθεια για την κατάθλιψη, αλλά είναι καλύτερο να μην το καθυστερήσετε. Όσο πιο γρήγορα μπορείτε να δείτε ένα γιατρό, τόσο πιο γρήγορα θα αναρρώσετε.


Πολλές φορές η κατάθλιψη προκαλείται από κάποιο εξωτερικό ερέθισμα. Γεγονότα που αλλάζουν τη ζωή σας, όπως το πένθος, το να χάσετε τη δουλειά σας ή ακόμα και ο ερχομός ενός μωρού, μπορεί να την προκαλέσει.
Τα άτομα με οικογενειακό ιστορικό κατάθλιψης, είναι επίσης πιο πιθανό να παρουσιάσουν και οι ίδιοι.
Αλλά μπορείτε επίσης να περάσετε κατάθλιψη χωρίς προφανή λόγο.

Η κατάθλιψη είναι αρκετά συνήθης πάθηση και επηρεάζει περίπου έναν στους δέκα ανθρώπους σε κάποια στιγμή της ζωής τους. Μπορεί επίσης να εμφανιστεί και σε παιδιά. Μελέτες έχουν δείξει ότι περίπου το 4 % των παιδιών ηλικίας πέντε έως δεκαέξι ετών, επηρεάζονται από κατάθλιψη.

 

Περισσότερα άρθρα στην ενότητα Από το Α έως το Ω

Όσοι πάσχουν από κατάθλιψη, υποφέρουν από μόνιμο αίσθημα λύπης και απελπισίας, έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους για τα πράγματα που συνήθιζαν να απολαμβάνουν, ενώ είναι πολύ ευάλωτοι στο κλάμα. Πολλοί άνθρωποι με κατάθλιψη, έχουν επίσης συμπτώματα έντονου άγχους.
Μπορεί να επίσης να έχουν και σωματικά συμπτώματα, όπως να αισθάνονται συνεχώς κουρασμένοι, να έχουν άσχημο ύπνο, να έχουν χάσει τη σεξουαλική τους διάθεση και να διαμαρτύρονται συνεχώς για διάφορους πόνους.

Η σοβαρότητα των συμπτωμάτων μπορεί να ποικίλει. Στην ήπια μορφή της, μπορεί απλά να αισθάνεστε πεσμένοι ψυχολογικά, ενώ μια πιο σοβαρή μορφή κατάθλιψης μπορεί να σας κάνει να έχετε ακόμη και τάσεις αυτοκτονίας και να αισθάνεστε ότι η ζωή δεν έχει πλέον κανένα νόημα.Θεραπεία

Η θεραπεία για την κατάθλιψη περιλαμβάνει είτε φαρμακευτική αγωγή, είτε συνεδρίες με ψυχολόγο, ή συνήθως έναν συνδυασμό και των δύο. Το είδος της θεραπείας που συνιστά ο γιατρός σας θα πρέπει να βασίζεται στον τύπο της κατάθλιψης που έχετε .

Ζώντας με την κατάθλιψη

Πολλοί άνθρωποι με κατάθλιψη ωφελούνται κάνοντας αλλαγές στον τρόπο ζωής τους, όπως με το να ασκούνται περισσότερο, με τη μείωση της κατανάλωση αλκοόλ και με πιο υγιεινή διατροφή.

Σχετικά Άρθρα

Αναζήτηση Γιατρού

Πείτε μας τη γνώμη σας

Εσείς παίρνετε πρωινό;

Ajax-indicator

ή Δείτε τα αποτελέσματα