ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Featured_migraine

 

 

Η ημικρανία είναι συνήθως μια σοβαρή κεφαλαλγία αισθητή ως πόνος έντονου σφιξίματος στο μπροστινό μέρος ή στη μία πλευρά του κεφαλιού.
Μερικοί άνθρωποι έχουν επίσης και άλλα συμπτώματα, όπως ναυτία και ευαισθησία στο φως.

Η ημικρανία είναι μια συχνή πάθηση, που επηρεάζει περίπου το 15% των ενηλίκων.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι της ημικρανίας, όπως οι εξής:

Ημικρανία «με αύρα», όταν υπάρχει ένα προειδοποιητικό σημάδι, που είναι γνωστή ως αύρα, πριν αρχίσει η ημικρανία. Περίπου το ένα τρίτο των ατόμων έχουν αυτό το είδος ημικρανίας. Τα προειδοποιητικά σημάδια μπορεί να περιλαμβάνουν προβλήματα όρασης (όπως φώτα που αναβοσβήνουν) και δυσκαμψία στον αυχένα, τους ώμους ή τα άκρα.
Ημικρανία χωρίς αύρα.
Ημικρανία χωρίς κεφαλαλγία, επίσης γνωστή ως σιωπηλός ημικρανία, είναι όταν το άτομο βιώνει μια αύρα ή άλλα συμπτώματα της ημικρανίας, αλλά δεν εξελίσσεται σε πονοκέφαλο.

Ποιοι πάσχουν από ημικρανίες;

Οι ορμόνες μπορεί να είναι ο λόγος για τον οποίο οι ημικρανίες επηρεάζουν περισσότερο τις γυναίκες από τους άνδρες. Για παράδειγμα, μερικές γυναίκες καταλαβαίνουν ότι οι κρίσεις ημικρανίας είναι πιο συχνές όταν πλησιάζει η περίοδός τους. Ωστόσο, η συσχέτιση αυτή δεν έχει αποδειχθεί.

Οι ημικρανίες αρχίζουν συνήθως σε νεαρούς ενήλικες. Περίπου 9 στους 10 έχουν την πρώτη τους ημικρανία πριν να είναι 40 ετών. Ωστόσο, είναι δυνατό οι ημικρανίες να αρχίσουν σε μεγαλύτερη ηλικία.

Πόσο συχνά συμβαίνουν;

Ο καθένας θα βιώσει κάποια στιγμή στη ζωή του ημικρανίες, με διαφορετικό τρόπο. Μερικοί άνθρωποι έχουν κρίσεις συχνά, έως και αρκετές φορές την εβδομάδα. Άλλοι άνθρωποι έχουν μόνο μια ημικρανία περιστασιακά.
Μερικοί άνθρωποι βρίσκουν ότι οι κρίσεις ημικρανίας συνδέονται με ορισμένα ερεθίσματα, τα οποία μπορεί να είναι άγχος, ένταση ή και ορισμένα τρόφιμα.

 

Οι ημικρανίες μπορεί να επηρεάσουν σοβαρά την ποιότητα της ζωής σας. Κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά από μια ημικρανία, μερικοί άνθρωποι πρέπει να μείνουν στο κρεβάτι για μέρες κάθε φορά.
Ωστόσο, υπάρχουν αποτελεσματικές θεραπείες και μέθοδοι που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη των ημικρανιών.

Περισσότερα άρθρα στην ενότητα Από το Α έως το Ω

Σχετικά Άρθρα

Αναζήτηση Γιατρού

Πείτε μας τη γνώμη σας

Φθινόπωρο. Τι σημαίνει για εσάς;

Ajax-indicator

ή Δείτε τα αποτελέσματα