ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Featured_cancer

 

 

Ο καρκίνος είναι μια πάθηση όπου τα κύτταρα σε ένα συγκεκριμένο μέρος του σώματος, αναπτύσσονται και αναπαράγονται ανεξέλεγκτα. Τα καρκινικά κύτταρα μπορεί να εισβάλουν και να καταστρέψουν τον περιβάλλοντα υγιή ιστό, συμπεριλαμβανομένων των οργάνων.
Ο καρκίνος ξεκινά μερικές φορές σε ένα μέρος του σώματος πριν εξαπλωθεί σε άλλες περιοχές. Αυτή η διαδικασία είναι γνωστή ως μετάσταση.
Υπάρχουν πάνω από 200 διαφορετικοί τύποι καρκίνου, ο καθένας με τις δικές του μεθόδους διάγνωσης και θεραπείας.


Μείωση του κινδύνου του καρκίνου.

Κάνοντας μερικές απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής σας, μπορεί να μειώσετε σημαντικά τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου. Για παράδειγμα, η υγιεινή διατροφή, η τακτική άσκηση και η αποφυγή του καπνίσματος, είναι παράγοντες που βοηθούν να μειωθεί ο κίνδυνος.

Πόσο συχνός είναι ο καρκίνος;

Ο καρκίνος είναι μια συχνή πάθηση. Περισσότερα από ένα στα τρία άτομα θα αναπτύξουν κάποια μορφή καρκίνου στη διάρκεια της ζωής τους.

Οι πιο κοινές μορφές καρκίνου:

καρκίνος του μαστού
καρκίνος του προστάτη
καρκίνος του πνεύμονα
καρκίνος του εντέρου
καρκίνος της ουροδόχου κύστης
καρκίνος της μήτρας

 

Περισσότερα άρθρα στην ενότητα Από το Α έως το Ω

Πώς να εντοπίζετε τα σημάδια του καρκίνου.

Αλλαγές στις συνήθεις διαδικασίες του σώματός σας ή συμπτώματα που είναι έξω από τα συνηθισμένα, μπορεί μερικές φορές να είναι ένα πρώιμο σημάδι καρκίνου.
Για παράδειγμα, κάτι που εμφανίζεται ξαφνικά στο σώμα σας, μια ανεξήγητη αιμορραγία ή αλλαγές στις συνήθειες του εντέρου σας, είναι συμπτώματα που πρέπει να ελεγχθούν από γιατρό.
Σε πολλές περιπτώσεις, τα συμπτώματά σας δεν θα σχετίζονται με τον καρκίνο και θα έχουν προκληθεί από άλλες, μη-καρκινικές παθήσεις. Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι σημαντικό να δείτε το γιατρό σας, ώστε τα συμπτώματά σας να διερευνηθούν.

Η θεραπεία του καρκίνου


Κάθε συγκεκριμένος τύπος καρκίνου, έχει τις δικές του μεθόδους θεραπείας.
Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις καρκίνου, η θεραπεία ξεκινά με χημειοθεραπεία (ισχυρή φαρμακευτική αγωγή) και ακτινοθεραπείες (ελεγχόμενη χρήση των υψηλής ενέργειας ακτίνων Χ). Η χειρουργική επέμβαση διεξάγεται για την απομάκρυνση του καρκινικού ιστού.

 

Σχετικά Άρθρα

Αναζήτηση Γιατρού

Πείτε μας τη γνώμη σας

Εσείς παίρνετε πρωινό;

Ajax-indicator

ή Δείτε τα αποτελέσματα