Σ
Featured_carpal_brace

Το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα είναι μια σχετικά συχνή πάθηση, που προκαλεί πόνο, μούδιασμα και αίσθημα καύσου στο χέρι και τα δάχτυλα.
Συνήθως, αυτά τα συμπτώματα αναπτύσσονται σταδιακά και χειροτερεύουν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Έχουν την τάση να επηρεάζουν τον αντίχειρα, το δείκτη, το μεσαίο δάχτυλο και το μισό του παράμεσου.Περισσότερα άρθρα στην ενότητα Σ

Συμπτώματα του συνδρόμου του καρπιαίου σωλήνα περιλαμβάνουν:

αίσθηση ότι τρυπούν το χέρι καρφίτσες
αδυναμία του αντίχειρα
πόνος στο χέρι ή το μπράτσο

Τι προκαλεί το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα;

Το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα προκαλείται από τη συμπίεση του νεύρου που ελέγχει την αίσθηση και την κίνηση στα χέρια (μέσο νεύρο).

Ο καρπιαίος σωλήνας είναι ένα στενό πέρασμα στον καρπό σας που αποτελείται από μικρά οστά και μια σκληρή μπάντα του ιστού. Λειτουργεί ως μια «τροχαλία» για τους τένοντες που κάμπτουν τα δάχτυλα .
Δεν είναι γνωστό γιατί το μέσο νεύρο συμπιέζεται στις περισσότερες περιπτώσεις, αν και υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πιστεύεται ότι αυξάνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης του συνδρόμου, όπως:

οικογενειακό ιστορικό
εγκυμοσύνη - μέχρι περίπου 50 % των εγκύων γυναικών μπορεί να αναπτύξουν το σύνδρομο
τραυματισμοί στον καρπό
άλλα προβλήματα υγείας, όπως ο διαβήτης και η ρευματοειδής αρθρίτιδα
επίπονη και καθημερινή χειρωνακτική εργασία

Θεραπεία για το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα

Σε ορισμένες περιπτώσεις, το σύνδρομο εξαφανίζεται χωρίς θεραπεία, ενώ υπάρχουν απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας, τα οποία θα μειώσουν τα συμπτώματα.
Το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα σε έγκυες γυναίκες, συχνά περνάει εντός τριών μηνών από τη γέννηση του μωρού. Ωστόσο, σε ορισμένες γυναίκες, τα συμπτώματα μπορεί να συνεχιστούν για περισσότερο από ένα χρόνο και απαιτούν θεραπεία.
Οι μη - χειρουργικές θεραπείες, όπως νάρθηκες καρπού και ενέσεις κορτικοστεροειδών, χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία των ήπιων ή μέτριων συμπτωμάτων.
Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις του συνδρόμου, η χειρουργική επέμβαση είναι συνήθως απαραίτητη για να μειώσει την πίεση στο μέσο νεύρο.
Η χειρουργική επέμβαση ανακουφίζει τα συμπτώματα του συνδρόμου άμεσα, αλλά μπορεί να χρειαστεί κάποιος χρόνος για την ανάρρωση.

Σχετικά Άρθρα

Αναζήτηση Γιατρού

Πείτε μας τη γνώμη σας

Εσείς παίρνετε πρωινό;

Ajax-indicator

ή Δείτε τα αποτελέσματα