ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω
Featured_couple

 

Η στυτική δυσλειτουργία είναι η ανικανότητα ενός άνδρα να αποκτήσει και να διατηρήσει μια στύση, που είναι επαρκής για ικανοποιητική σεξουαλική επαφή.

Είναι μια πολύ συχνή πάθηση, ιδίως σε ηλικιωμένους άνδρες. Εκτιμάται ότι το ήμισυ του συνόλου των ανδρών μεταξύ των ηλικιών 40 και 70 θα έχουν σε κάποιο βαθμό.

 

Περισσότερα άρθρα στην ενότητα Από το Α έως το Ω

Από τι προκαλείται;

Η στυτική δυσλειτουργία μπορεί να έχει μια σειρά από αιτίες που μπορεί να είναι τόσο σωματικές, όσο και ψυχολογικές. Οι σωματικές αιτίες περιλαμβάνουν:

στένωση των αιμοφόρων αγγείων που καταλήγουν στο πέος - συνήθως σχετίζονται με υψηλή αρτηριακή πίεση, υψηλή χοληστερόλη ή διαβήτη
ορμονικά προβλήματα
χειρουργική επέμβαση ή τραυματισμό

Ψυχολογικές αιτίες της στυτικής δυσλειτουργίας περιλαμβάνουν:

ανησυχία
κατάθλιψη
προβλήματα σχέσεων

Διάγνωση

Παρόλο που μπορεί να είναι αμήχανο για εσάς, είναι σημαντικό να επισκεφτείτε έναν ειδικό, ο οποίος θα διαγνώσει την πάθηση και θα προσδιορίσει τις αιτίες. Η διάγνωση θα περιλαμβάνει ερωτήσεις σχετικά με τα συμπτώματά σας, μια φυσική εξέταση και μερικές απλές αιματολογικής εξετάσεις.

Πώς αντιμετωπίζεται η στυτική δυσλειτουργία;

Η στυτική δυσλειτουργία κυρίως αντιμετωπίζεται με την εξακρίβωση της αιτίας του προβλήματος, αν αυτό είναι σωματικό ή ψυχολογικό.
Η στένωση των αρτηριών (που ονομάζεται αθηροσκλήρωση) είναι μία από τις πιο κοινές αιτίες της στυτικής δυσλειτουργίας. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο γιατρός σας μπορεί να προτείνει αλλαγές στον τρόπο ζωής, όπως απώλεια βάρους, για να προσπαθήσει να μειώσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων σας, καθώς και τη βελτίωση της γενικής υγείας σας. Μπορεί επίσης να δοθεί φαρμακευτική αγωγή για τη θεραπεία της αθηροσκλήρωσης, καθώς και για τη μείωση της χοληστερόλης και της αρτηριακής πίεσης.
Υπάρχουν διάφορες επιλογές θεραπείας που έχουν αποδειχθεί πολύ επιτυχείς για τη στυτική δυσλειτουργία. Η φαρμακευτική αγωγή, έχει αποδειχθεί επιτυχής στα δύο τρίτα των ανδρών. Επίσης, ειδικά σχεδιασμένες αντλίες κενού που ενθαρρύνουν τη ροή του αίματος στο πέος και προκαλούν στύση, είναι επίσης επιτυχείς στο 90% των περιπτώσεων .
Οι ψχολογικές θεραπείες περιλαμβάνουν γνωσιακή συμπεριφοριστική θεραπεία και σεξουαλική θεραπεία .

Συνολικά, οι θεραπείες για τη στυτική δυσλειτουργία έχουν βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Αυτές τις μέρες οι περισσότεροι άνθρωποι είναι τελικά σε θέση να έχουν μια υγιή σεξουαλική ζωή.

Σχετικά Άρθρα

Αναζήτηση Γιατρού

Πείτε μας τη γνώμη σας

Εσείς παίρνετε πρωινό;

Ajax-indicator

ή Δείτε τα αποτελέσματα