ΕΙΔΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ
Featured_shutterstock_252849232

Ελλάδα, Ήλιος, καλοκαίρι, θάλασσα...

Έχουμε την ευλογία να ζούμε σε μια χώρα που λούζεται από τον ήλιο τους περισσότερους μήνες του χρόνου. Για να μπορούμε όμως να μιλάμε για ευλογία πρέπει να γνωρίζουμε πως ο Ήλιος εκτός από την καλή πλευρά του που όλοι απολαμβάνουμε και αγαπάμε, κρύβει και κάποιους κινδύνους τους οποίους πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη.

Οι κίνδυνοι αυτοί αφορούν κυρίως το δέρμα μας, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο όργανο του σώματος μας και την πρώτη γραμμή άμυνας του οργανισμού μας.

Η παρατεταμένη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη φωτογήρανση η οποία φαίνεται σε εμάς σε βάθος χρόνου, καθώς ο Ήλιος δρα συσσωρευτικά. Οι ακτίνες UV βλάπτουν τις ίνες του δέρματος και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το δέρμα να χάνει τη σφριγηλότατα του, την ελαστικότητα και τη λάμψη του. Επίσης, οι απαλές ρυτίδες έκφρασης γίνονται βαθιές και εγκατεστημένες και τα πιο ευαίσθητα και λευκά δέρματα εμφανίζουν σκουρόχρωμες κηλίδες οι οποίες με το πέρασμα γίνονται μόνιμες στο δέρμα.

Για να κρατήσουμε και να εκμεταλλευτούμε, λοιπόν, μόνο την ευεργετική πλευρά του ήλιου που όλοι χρειαζόμαστε και αγαπάμε φροντίζουμε να χρησιμοποιούμε όλο το χρόνο αντηλιακή προστασία. Το χειμώνα ο δείκτης 20-30spf  είναι επαρκής, ενώ τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες χρησιμοποιούμε αντηλιακό με δείκτη προστασίας 50. Φυσικά εφαρμόζουμε το αντηλιακό 20 λεπτά πριν εκτεθούμε στην ακτινοβολία και επαναλαμβάνουμε κάθε 2ωρες η και πιο συχνά αν ιδρώσουμε η κολυμπήσουμε.

Το αντηλιακό αποτελεί προϊόν υγείας και πρέπει όλοι να το βάλουμε στην καθημερινότητα μας και να το υπενθυμίζουμε σε όλους τους φίλους, γνωστούς και αγαπημένους μας ανθρώπους.Μην ξεχνάτε... το ασφαλές μαύρισμα είναι πάντα  πιο όμορφο και έχει μεγαλύτερη διάρκεια!

Μια extra φροντίδα που μπορούμε να προσφέρουμε στο δέρμα μας τους καλοκαιρινούς μήνες είναι η απολέπιση 2 φορές την εβδομάδα. Με αυτόν τον τρόπο καταφέρνουμε πιο γρήγορη κυτταρική ανανέωση και ελαφρύ αποχρωματισμό των κηλίδων.

Η μάσκα που θα ακολουθήσει την απολέπιση μπορεί να είναι τη μια φορά ενυδατική και τη δεύτερη φορά μια μάσκα λάμψης, έτσι ώστε η φροντίδα να είναι ολοκληρωμένη. Αν το θέμα με τις δυσχρωμίες είναι πολύ έντονο, τότε υπάρχουν θεραπείες οι οποίες μπορούν να γίνουν όλο το χρόνο, ακόμη και τους καλοκαιρινούς μήνες και έχουν άριστα αποτελέσματα λευκά στης. Τέτοιες θεραπείες έχουν ως βασικό συστατικό τη βινιφερίνη, συστατικό που είναι 60% πιο αποτελεσματικό από τη βιταμίνη C και δεν προκαλεί φωτοευαισθησία. Υπάρχει σε διάφορες μορφές όπως κρέμα ημέρας, νύχτας, μάσκα και serum.

Καλό και Ασφαλές καλοκαίρι σε όλους!

Κείμενο: Στέλλα Λιακοπούλου, Αισθητικός Σύμβουλος Φαρμακείου - Μέλους Δικτύου Advance, Ρούσσου Εριφύλη, Βόλος.

 

 

Περισσότερα άρθρα στην ενότητα Ειδικό Αφιέρωμα

Αναζήτηση Γιατρού

Πείτε μας τη γνώμη σας

Εσείς παίρνετε πρωινό;

Ajax-indicator

ή Δείτε τα αποτελέσματα