ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΝΕΑ

Η πρώτη πανδημία γρίπης που ξέσπασε τα τελευταία 40 χρόνια στοίχισε τη ζωή σε 17.700 ανθρώπους σε 200 χώρες, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο οποίος ξεκινά σήμερα τον απολογισμό του για τη νέα γρίπη.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων έχουν καταγραφεί 146 θάνατοι σε ασθενείς με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη διάγνωση νέας γρίπης Α(Η1Ν1)ν.

Ο σκοπός του απολογισμού είναι κυρίως εκπαιδευτικός αφού όπως δήλωσαν επιστήμονες του ΠΟΥ «πρόκειται να αντλήσουμε πληροφορίες για μελλοντικές καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης».

Όπως δήλωσε η γενική διευθύντρια του οργανισμού, Μάργκαρετ Τσαν, «ο τριήμερος απολογισμός, που άρχισε σήμερα στη Γενεύη και θα πραγματοποιηθεί με τη βοήθεια 29 εξωτερικών ειδικών, πρέπει να είναι ανεξάρτητος, αξιόπιστος και διαφανής.

Θέλουμε να μάθουμε τι λειτούργησε σωστά. Θέλουμε να μάθουμε τι λειτούργησε λάθος και, ιδανικά, για ποιο λόγο. Θέλουμε να μάθουμε τι μπορεί να γίνει καλύτερα στο μέλλον και, ιδανικά, πώς».

Πολλοί έχουν ασκήσει κριτική σε βάρος του ΠΟΥ ισχυριζόμενοι ότι προκάλεσε πανικό για τη νέα γρίπη και οδήγησε τις κυβερνήσεις να αγοράσουν και να αποθηκεύσουν μεγάλες ποσότητες εμβολίων που τελικά δεν χρησιμοποιήθηκαν.

Πηγή: tanea.gr

Περισσότερα άρθρα στην ενότητα Ειδήσεις - Νέα

Σχετικά Άρθρα

Αναζήτηση Γιατρού

Πείτε μας τη γνώμη σας

Εσείς παίρνετε πρωινό;

Ajax-indicator

ή Δείτε τα αποτελέσματα