ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΝΕΑ
Featured_depositphotos_2073266_xxl

Ένα εμφυτεύσιμο πλέγμα κατασκευασμένο εν μέρει από μετάξι και εξαιρετικά λεπτά ηλεκτρόδια είναι δυνατό να καταγράφει την ηλεκτρική δραστηριότητα του εγκεφάλου για να ελέγχει πρόσθετα μέλη ή να εμποδίζει τις επιληπτικές κρίσεις, υποστηρίζουν Αμερικανοί ερευνητές.

Με την πάροδο του χρόνου, ο οργανισμός διασπά τις πρωτεΐνες μεταξιού, οι οποίες αφήνουν πίσω τους ένα πλέγμα λεπτών καλωδίων που ακολουθούν τέλεια τις καμπύλες του εγκεφάλου, όπως αναφέρουν οι ερευνητές στο περιοδικό Nature Materials.

Οι ερευνητές δοκίμασαν την πειραματική συστοιχία ηλεκτροδίων σε γάτες και αποδείχθηκε ότι καταγράφει την ηλεκτρική δραστηριότητα με μεγαλύτερη ακρίβεια από ό,τι τα συμβατικά, παχύτερα ηλεκτρόδια, όπως αναφέρει το Reuters.

Τα πειραματόζωα είχαν αναισθητοποιηθεί έτσι, ώστε τα μάτια τους να συνεχίσουν να λειτουργούν. Όταν τοποθετήθηκαν εικόνες μπροστά τους, τα ηλεκτρόδια κατέγραψαν σήματα από τον οπτικό φλοιό στο πίσω μέρος του εγκεφάλου.

Για παράδειγμα, στο μέλλον, τα νέα αυτά εμφυτεύματα θα μπορούσαν να ανιχνεύουν στον εγκέφαλο τα χαρακτηριστικά σήματα μιας επιληπτικής κρίσης και να διοχετεύουν ηλεκτρικούς παλμούς που τα εξουδετερώνουν. Επίσης, θα μπορούσαν να καταγράφουν σήματα από τους κινητικούς νευρώνες και να τα διαβιβάζουν σε ηλεκτροκίνητα πρόσθετα μέλη.

Περισσότερα άρθρα στην ενότητα Ειδήσεις - Νέα

Αναζήτηση Γιατρού

Πείτε μας τη γνώμη σας

Εσείς παίρνετε πρωινό;

Ajax-indicator

ή Δείτε τα αποτελέσματα