ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ ΣΑΣ
Featured_thinkstockphotos-481738634

Το λυκοπένιο ανήκει στην κατηγορία των καροτενοειδών και συναντάται κατά κύριο λόγο στις ντομάτες, καθώς επίσης και στα υποπροϊόντα τους.

Αποτελεί ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία, ενώ μελέτες έχουν δείξει πως προσφέρει προστασία ενάντια σε διάφορες μορφές καρκίνου, όπως είναι του προστάτη, του μαστού, των ωοθηκών και του τραχήλου.

Επίσης, το λυκοπένιο δρα προστατευτικά, επιβραδύνοντας την ηλιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, η οποία είναι δυνατό να προκαλέσει σταδιακά μέχρι και τύφλωση.

ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ

Το λυκοπένιο κυκλοφορεί σε κάψουλες και σε ταμπλέτες. Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη είναι 10 mg. Δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα ή τυχόν ανεπιθύμητες ενέργειες.

Κείμενο : Μιχάλης Μαργαριτίδης, Φαρμακοποιός & Μαργαρίτα Μαργαριτίδη, Σύμβουλος Διατροφής του Φαρμακείου μέλους δικτύου Advance ,Μαργαριτίδης Μιχάλης , Ν. Μουδανιά

Περισσότερα άρθρα στην ενότητα Συμβουλές από το Φαρμακοποιό σας

Αναζήτηση Γιατρού

Πείτε μας τη γνώμη σας

Ο Χειμώνας είναι μια όμορφη εποχή την οποία μπορούμε να απολαύσουμε αν καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε τα μικροπροβλήματα της. Ποιο θεωρείτε εσείς το πιο σημαντικό;

Ajax-indicator

ή Δείτε τα αποτελέσματα