ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ
Carousel__

Βιταμίνες για την Τρίτη Ηλικία

Όλοι σχεδόν οι άνθρωποι, κατά τη διάρκεια της ζωής τους, θα εμφανίσουν κάποια κατάσταση στον οργανισμό τους η οποία θα απαιτεί τη βοήθεια μέσω ενός συμπληρώματος διατροφής. Ακόμη περισσότερο οι ηλικιωμένοι έχουν ιδιαίτερες και αυξημένες ανάγκες ...

Διαβάστε περισσότερα

Small_bigstock-anti-aging-concept-portrait-o-59321213
δημοσιεύθηκε 02/01/2017

Αντιγήρανση

Η αντιγήρανση είναι η διαδικασία κατά την οποία προσπαθούμε να καθυστερήσουμε τη φυσική διαδικασία της γήρανσης. Τη φυσιολογική, δηλαδή, φθορά του οργανισμού εσωτερικά και εξωτερικά.

Small_grand_exercise
δημοσιεύθηκε 24/09/2014

Ασκήσεις Pilates για την πρόληψη και αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης

Η οστεοπόρωση είναι μια χρόνια πάθηση του μεταβολισμού των οστών. Τα κόκκαλα γίνονται λεπτά και εύθραυστα λόγω της ελαττωμένης πυκνότητάς τους. Έχει χαρακτηρισθεί «ύπουλη» πάθηση γιατί μπορεί να προκληθεί κάταγμα (σπάσιμο) μέσα από ήπιες δραστηριότητες, όπως σκύψιμο ή μετά από μια απλή πτώση στο έδαφος.

Small_giagia
δημοσιεύθηκε 16/09/2014

Ο εθελοντισμός δίνει χαρά και υγεία στην τρίτη ηλικία

Οι άνθρωποι της μέσης και τρίτης ηλικίας που εμπλέκονται σε δράσεις εθελοντισμού δε νιώθουν μόνο την χαρά του αλτρουισμού, αλλά γενικότερα είναι πιο ευτυχισμένοι και υγιείς στη ζωή τους...

Small_trapoula
δημοσιεύθηκε 02/08/2014

Τα παζλ και τα χαρτιά νικούν την άνοια.

Όσοι είναι «άσοι» στα χαρτιά μπορεί, χωρίς να το γνωρίζουν, να μειώνουν τις πιθανότητές τους να εμφανίσουν άνοια κάποια στιγμή στη ζωή τους.

Small_menopause
δημοσιεύθηκε 28/07/2014

Ποια είναι η σχέση της καφεΐνης με την εμμηνόπαυση;

Η κατανάλωση καφεΐνης μπορεί ενδεχομένως να επιδεινώσει τις εξάψεις και τις νυχτερινές εφιδρώσεις, που επηρεάζουν περίπου τα δυο τρίτα των γυναικών όταν περνούν στην εμμηνόπαυση, υποδεικνύει νέα έρευνα.

Small_grandmother
δημοσιεύθηκε 09/07/2014

Περισσότερη πνευματική οξυδέρκεια έχουν σήμερα οι υπερήλικες.

Οι σημερινοί 90χρονοι απολαμβάνουν καλύτερη πνευματική υγεία συγκριτικά με το παρελθόν καθώς έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής, σύμφωνα με μελέτη που έγινε στη Δανία και δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο The Lancet.

Small_10674364
δημοσιεύθηκε 20/03/2013

Η νυκτουρία επιβαρύνει τις διαταραχές ύπνου.

Η ανάγκη για ούρηση κατά τη διάρκεια της νύχτας μπορεί να επιδεινώνει τον ήδη φτωχό ύπνο των ηλικιωμένων με αϋπνία, υποδεικνύει νέα έρευνα.

Small_mansleeping
δημοσιεύθηκε 21/02/2013

Τα χρόνια... κοιμίζουν τη μνήμη

Οι επιστήμονες γνωρίζουν εδώ και δεκαετίες ότι η ικανότητα να θυμόμαστε νέες πληροφορίες φθίνει με την ηλικία, αλλά έως τώρα δεν ήταν σαφές γιατί. Το μυστήριο ίσως επιλύουν τα ευρήματα μιας νέας μελέτης.

δημοσιεύθηκε 21/08/2012

Επιθετικότερη η νόσος Αλτσχάιμερ στα άτομα κάτω των 80 ετών

"Πιο αργή η εξέλιξη στους υπερήλικες"

Small_10686176
δημοσιεύθηκε 28/06/2012

Το στρες και η ανησυχία επιταχύνουν το Αλτσχάιμερ

Οι ηλικιωμένοι άνθρωποι που δεν έχουν πολλές ανησυχίες και στρες είναι ενδεχομένως καλύτερα προστατευμένοι απέναντι στην εξέλιξη της νόσου Αλτσχάιμερ σε σχέση με τους συνομηλίκους τους που υφίστανται ψυχολογική πίεση.

Αναζήτηση Γιατρού

Πείτε μας τη γνώμη σας

Εσείς παίρνετε πρωινό;

Ajax-indicator

ή Δείτε τα αποτελέσματα