ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ
Featured_vaccine

Θεραπευτικό εμβόλιο κατά της νόσου του Αλτσχάιμερ, το οποίο αναπτύχθηκε από αυστριακή εταιρεία βιοτεχνολογίας, περνά στη δεύτερη φάση κλινικών μελετών.

Το πειραματικό εμβόλιο υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα στην παραγωγή αντισωμάτων κατά του β-αμυλοειδούς, πρωτεΐνη που ευθύνεται για τον σχηματισμό παθολογικών πλακών στον εγκέφαλο των ασθενών με Αλτσχάιμερ.

H Φάση Ι των κλινικών δοκιμών ολοκληρώθηκε πριν 5 μήνες και έδειξε ότι το πειραματικό εμβόλιο είναι ασφαλές και καλά ανεκτό. Η Φάση ΙΙ θα εξετάσει την αποτελεσματικότητά του, ενώ εάν τα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά, θα ακολουθήσει η Φάση ΙΙΙ, στην οποία η αποτελεσματικότητα θα μετρηθεί σε μεγαλύτερο δείγμα ασθενών.

Συνολικά 420 ασθενείς θα συμμετάσχουν στις δοκιμές αποτελεσματικότητας που θα διενεργηθούν σε Αυστρία, Κροατία, Τσεχία, Γαλλία, Γερμανία και Σλοβακία και τα αποτελέσματά τους θα ανακοινωθούν εντός του 2012.

Αν το θεραπευτικό εμβόλιο αποδειχθεί τελικά επιτυχές, η ίδια τεχνολογία ενδέχεται να αξιοποιηθεί για την ανάπτυξη και ενός προληπτικού εμβολίου, επεσήμανε εκπρόσωπος της αυστριακής εταιρείας.

Περισσότερα άρθρα στην ενότητα Τρίτη Ηλικία

Σχετικά Άρθρα

Αναζήτηση Γιατρού

Πείτε μας τη γνώμη σας

Φθινόπωρο. Τι σημαίνει για εσάς;

Ajax-indicator

ή Δείτε τα αποτελέσματα