ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Thumb-no-pic-large

Πώς να κάνεις ανακύκλωση ΣΩΣΤΑ

Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια όλοι έχουμε κάνει άλματα όσον αφορά στην ανακύκλωση! Όμως, υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Ποιοι είναι οι κανόνες της αποτελεσματικής ανακύκλωσης για να μπορέσουμε να συμβάλουμε προσωπικά .....

Διαβάστε περισσότερα

Small_summer3
δημοσιεύθηκε 19/07/2015

Θαλασσινό νερό: γιατί μας ωφελεί;

Πλήθος βιταμινών και ιχνοστοιχείων κρύβονται μέσα στο θαλασσινό νερό. Πάμε για μπάνιο;

Small_shutterstock_107561102
δημοσιεύθηκε 07/07/2015

Καύσωνας; Έξι τρόποι να αντιμετωπίσετε τη ζέστη στο σπίτι

Το καλοκαίρι είναι εδώ και το θερμόμετρο χτυπάει “κόκκινο”. Το κλιματιστικό είναι η πιο εύκολη λύση, αλλά το κόστος από την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος είναι υψηλό, όπως επίσης και η περιβαλλοντική επιβάρυνση.

Small_the_sun
δημοσιεύθηκε 12/02/2013

'Ερευνα: Η ηλιοφάνεια μειώνει τον κίνδυνο ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

Η ζωή σε πιο ηλιόλουστο κλίμα μπορεί ενδεχομένως να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης ρευματοειδούς αρθρίτιδας, σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές.

Small_2012-green-kitchen-paint-colours-ideas
δημοσιεύθηκε 08/10/2012

Συμβουλές για μια «πράσινη» κουζίνα! Νερό, σκεύη και αποθήκευση τροφίμων

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Όταν μιλάμε για οικολογικό και υγιεινό τρόπο ζωής, η κουζίνα είναι ίσως το σημαντικότερο σημείο του σπιτιού.

Κι αυτό γιατί πολλές από τις τοξίνες στις οποίες εκτιθέμεθα καθημερινά βρίσκονται εκεί.

Small_fotolia_36215201_m
δημοσιεύθηκε 09/03/2012

Καθαρίστε χωρίς χημικά με 5 απλά σπιτικά υλικά

Small__
δημοσιεύθηκε 01/03/2011

Ξεπεράσαμε τα όρια του πλανήτη!

δημοσιεύθηκε 06/10/2010

Το φαινόμενο του θερμοκηπίου: η ατμόσφαιρα ως κουβέρτα

Οι ποσότητες αερίων του θερμοκηπίου που εκλύονται στην ατμόσφαιρα έχουν αυξηθεί ανησυχητικά τις τελευταίες δεκαετίες λόγω των εντεινόμενων ανθρωπογενών δραστηριοτήτων παγκοσμίως. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παγιδεύεται θερμότητα στην ατμόσφαιρα, η οποία αλλιώς εκλύεται στο διάστημα, oπότε ενισχύεται το «φαινόμενο του θερμοκηπίου» ή αλλιώς υπερθέρμανσης του πλανήτη.

δημοσιεύθηκε 19/03/2010

«Το πράσινο κουτί» ...φροντίδα όλων μας

Η σημερινή κοινωνία αποτελείται από ανθρώπους που συχνά δεν είναι πλήρως ενημερωμένοι και συνειδητοποιημένοι για τον τρόπο που επηρεάζουν μέσω της συμπεριφοράς τους το περιβάλλον.

Η αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων που αφορούν το περιβάλλον αποτελεί θέμα ενημέρωσης όλων μας. Κάθε στιγμή είναι κατάλληλη για να κάνεις κάτι και εσύ για το περιβάλλον. Αν ο καθένας από μας υιοθετήσει έστω και μια από τις παρακάτω συμβουλές το συνολικό αντίκτυπο στο περιβάλλον θα είναι πάρα πολύ σημαντικό. Οι συμβουλές βασίζονται στην τρίπτυχη αρχή που διέπει τη βιώσιμη κοινωνία.

δημοσιεύθηκε 19/03/2010

Το κλιματικό μέλλον της Ελλάδας

Η καύση ορυκτών καυσίμων, η συνεχιζόμενη αποψίλωση των δασών, η χρήση λιπασμάτων, η ανεξέλεγκτη διάθεση απορριμμάτων και οι βιομηχανικές διεργασίες συντελούν στην αύξηση των αερίων του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα. Η αλλαγή του κλίματος συμβαίνει, τα αποτελέσματά της είναι ήδη ορατά και πρόκειται να επηρεάσουν το σύνολο του πλανήτη.

δημοσιεύθηκε 19/03/2010

Πόσο «ενεργοί» είστε;

Στο παρελθόν, το κλίμα της Γης έχει μεταβληθεί πολλές φορές από φυσικά αίτια. Όμως, οι σημαντικές αλλαγές που παρατηρούνται τις τελευταίες δεκαετίες οφείλονται κυρίως στις εντεινόμενες ανθρωπογενείς δραστηριότητες, με αποτέλεσμα το γνωστό «φαινόμενο του θερμοκηπίου».

Το κλίμα της Γης διαμορφώνεται από μια συνεχή ροή ενέργειας από τον ήλιο. Θερμική ενέργεια, η οποία προέρχεται από τις ακτίνες του ήλιου, διέρχεται μέσα από την ατμόσφαιρα και θερμαίνει την επιφάνεια της Γης. Με αυτόν τον τρόπο οι άνθρωποι λαμβάνουμε θερμότητα από τον ήλιο, που είναι απαραίτητη για να επιβιώνουμε στη Γη.

Αναζήτηση Γιατρού

Πείτε μας τη γνώμη σας

Εσείς παίρνετε πρωινό;

Ajax-indicator

ή Δείτε τα αποτελέσματα