ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
Featured_zilia_copy-575x383

Είμαι απελπισμένος από την αδυναμία μου να χαρώ τον έρωτά μου με τη γυναίκα μου. Φοβάμαι ότι θα με απατήσει και τη ζηλεύω παράφορα.

Η ψυχολογία αναζητά τα αίτια της ζήλιας σε τραυματικά γεγονότα ζωής που σχετίζονται με την απόρριψη, την απώλεια, τους πρώιμους αποχωρισμούς και τα βιώματα εγκατάλειψης.

Χρόνια συναισθήματα χαμηλής αυτοεκτίμησης και ανεπάρκειας συντηρούν την προσφυγή στην ζήλια, διότι μπορεί να αμφισβητείτε μέσα σας το αν μπορείτε να αγαπηθείτε αληθινά. Μπορεί να πιστεύετε ότι όλες οι γυναίκες είναι άπιστες ή ότι αν δεν είστε σε επιφυλακή, θα χάσετε τον έλεγχο και θα σας απατήσουν.

Ουδέτερα ερεθίσματα μπορεί με ευκολία να ερμηνεύονται ως ενδείξεις μιας πραγματικής ή συμβολικής απιστίας. Το φαντασιακό έτσι μετατρέπεται σε πραγματικό, με αποτέλεσμα την άσκηση ελέγχου στην σύζυγό σας, την ανάγκη για διαβεβαίωση, τα ξεσπάσματα θυμού και οργής, ακολουθούμενα συχνά από ενοχές, συναισθήματα κατάθλιψης και ενός συναισθηματικού κενού.

Σκεφτείτε σε βάθος τις αρνητικές επιπτώσεις της ζήλιας τόσο στον εαυτό σας όσο και στην ποιότητα της σχέσης σας και αναζητήστε την βοήθεια ψυχολόγου για να χτίσετε εκ νέου την δυνατότητα εμπιστοσύνης στον εαυτό σας και στους άλλους.


Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ Weekend, www.tanea.gr

Περισσότερα άρθρα στην ενότητα Ανθρώπινες Σχέσεις

Αναζήτηση Γιατρού

Πείτε μας τη γνώμη σας

«Το καλοκαίρι του Covid-19», πόσο φοβισμένοι είστε με την νέα πραγματικότητα;

Ajax-indicator

ή Δείτε τα αποτελέσματα