ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Featured_fruit_vegetables

Η κατανάλωση ποικιλίας φρούτων και λαχανικών μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων μορφών καρκίνου του πνεύμονα στους καπνιστές, αναφέρει νέα έρευνα του Εθνικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας & Περιβάλλοντος της Ολλανδίας.

Η έρευνα, που βασίστηκε στη μελέτη 14 φρούτων και 26 φρούτων που καταναλώνονται συχνά, πραγματοποιήθηκε σε περισσότερους από 450.000 ανθρώπους στην Ευρώπη και κατέληξε ότι η ποικιλία κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών είναι σημαντικότερη από την ποσότητα.

Ο Δρ. Bas Bueno-de-Mesquita, επικεφαλής της μελέτης, υποστηρίζει:

«Τα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν πολλά διαφορετικά βιοενεργά συστατικά, γι’ αυτό και μπορούμε να υποθέσουμε ότι η κατανάλωση ποικιλίας των ουσιών είναι σπουδαιότερη από τη συνιστώμενη ποσότητα. Σε κάθε περίπτωση, η διακοπή του καπνίσματος είναι το πιο αποτελεσματικό προληπτικό μέτρο για τη μείωση του κινδύνου καρκίνου του πνεύμονα».

Περισσότερα άρθρα στην ενότητα Διατροφή

Αναζήτηση Γιατρού

Πείτε μας τη γνώμη σας

Εσείς παίρνετε πρωινό;

Ajax-indicator

ή Δείτε τα αποτελέσματα