ΟΜΟΡΦΙΑ & ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ο όρος αποτοξίνωση λανθασμένα έχει συσχετιστεί αποκλειστικά με την διατροφή. Οι τοξίνες βομβαρδίζουν τον οργανισμό μας καθημερινά και αυτό δεν έχει να κάνει αποκλειστικά με την διατροφή του κάθε ατόμου. Σχετίζονται με πολλούς παράγοντες μερικοί εκ των οποίων είναι το περιβάλλον του ατόμου αλλά και οι επιλογές του τρόπου ζωής του (αλκοόλ, κάπνισμα κ.ά).

Το σώμα μας έχει την ιδιότητα να καθαρίζει από όλες αυτές τις τοξίνες που δέχεται πολύ αποτελεσματικά, χρησιμοποιώντας το πεπτικό σύστημα, το συκώτι, τα νεφρά, το δέρμα, τους πνεύμονες και το λεμφικό σύστημα. Μέσω διαφόρων βιολογικών μηχανισμών αποβάλλονται αποτελεσματικά οι τοξίνες του οργανισμού. Αυτό που εμείς μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε όλες αυτές τις διαδικασίες είναι να υιοθετήσουμε ένα υγιεινό τρόπο ζωής και μία ισορροπημένη διατροφή.

Καθημερινές συμβουλές για καλύτερη υγεία

  • Πιείτε νερό! Μόλις ξυπνήσετε το πρωί πιείτε ένα ποτήρι νερό για να ξυπνήσετε το πεπτικό σας σύστημα και να ενυδατωθείτε. Φυσικά μην παραλείπετε να καταναλώνετε τουλάχιστον δύο λίτρα νερό μέσα στην ημέρα σας ώστε να διατηρείστε ενυδατωμένοι και να βοηθάτε την λειτουργία των νεφρών.
  • Ασκηθείτε! Βάλτε στην καθημερινότητα σας την φυσική δραστηριότητα σε οποιαδήποτε μορφή επιθυμείτε. Βάλτε σαν στόχο 60 λεπτά καθημερινής δραστηριότητας.
  • Κάντε διαλογισμό! Ένα δεκάλεπτο καθημερινά θα σας βοηθήσει να μειώσετε το στρες και να καθαρίσετε το μυαλό σας από σκέψεις που σας επιβαρύνουν.
  • Επιλέξτε φρέσκες τροφές! Καταναλώνετε καθημερινά ωμά φρούτα και λαχανικά εποχής που είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και νερό.

Ευχαριστούμε την Μαργαρίτα Μαργαριτίδου, Διαιτολόγο-Διατροφολόγο, Bsc, Ειδική Διατροφικών Διαταραχών.

Press to Download Diet Table

Περισσότερα άρθρα στην ενότητα Ομορφιά & Διατροφή

Αναζήτηση Γιατρού

Πείτε μας τη γνώμη σας

Εσείς παίρνετε πρωινό;

Ajax-indicator

ή Δείτε τα αποτελέσματα