ΟΜΟΡΦΙΑ & ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Featured_nuts

Η κατανάλωση ξηρών καρπών ενδεχομένως βοηθά στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης, σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα.

Στη μελέτη έλαβαν μέρος 600 άτομα που κατανάλωναν καθημερινά, κατά μέσο όρο, 67γρ. ξηρών καρπών για διάστημα 3-8 εβδομάδων, και αποδείχθηκε ότι μειώθηκαν τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα κατά 7,4%. Παράλληλα, οι ξηροί καρποί μείωσαν και την ποσότητα των τριγλυκεριδίων.

Η επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου Loma Linda που πραγματοποίησε την έρευνα πιστεύει ότι οι ξηροί καρποί αποτελούν σημαντικό μέρος μιας υγιεινής διατροφής, λόγω της περιεκτικότητάς τους σε φυτικές στερόλες, οι οποίες παρεμβαίνουν στην απορρόφηση της χοληστερόλης. Προειδοποιούν, ωστόσο, ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να αποφεύγεται η κατανάλωση ξηρών καρπών που καλύπτονται από ζάχαρη ή αλάτι.

Περισσότερα άρθρα στην ενότητα Ομορφιά & Διατροφή

Σχετικά Άρθρα

Αναζήτηση Γιατρού

Πείτε μας τη γνώμη σας

«Το καλοκαίρι του Covid-19», πόσο φοβισμένοι είστε με την νέα πραγματικότητα;

Ajax-indicator

ή Δείτε τα αποτελέσματα