ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Featured_image

Επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι ενδεχομένως ανακάλυψαν νέο όπλο κατά του καρκίνου του παγκρέατος μετά από υποσχόμενα αποτελέσματα σε αρχική δοκιμή, συνδυαστικής αγωγής με πειραματικό φάρμακο.

Πειράματα σε ποντίκια έδειξαν ότι η χημειοθεραπεία με γεμσιταμπίνη σε συνδυασμό με πειραματικό φάρμακο που ονομάζεται MRK003 πυροδοτεί αλυσίδα γεγονότων που τελικά σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα.

Ασθενείς δοκιμάζουν τώρα την αγωγή για να διαπιστωθεί αν θα είναι αποτελεσματική και σε αυτούς.

Βρετανός ασθενής 41 ετών λαμβάνει μέρος στη δοκιμή, από τον Μάιο του 2011, που διαγνώστηκε με καρκίνο του παγκρέατος. Όπως δήλωσε, μετά από 6 κύκλους αγωγής, απεικονιστική εξέταση έδειξε ότι οι όγκοι είχαν μειωθεί και συνεχίζει την αγωγή, που θεωρεί πως του δίνει ελπίδα.

Η έρευνα χρηματοδοτείται από το Cancer Research, που θέτει σε προτεραιότητα το συγκεκριμένο είδος καρκίνου επειδή τα ποσοστά επιβίωσης παραμένουν χαμηλά.

Τα ποσοστά θνησιμότητας είναι πολύ χαμηλά σε σχέση με άλλα είδη καρκίνου και ο χρόνος επιβίωσης μεταξύ της διάγνωσης και του θανάτου είναι συνήθως βραχύς.

Ο καθηγητής Duncan Jodrell, επικεφαλής των δοκιμών στο πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, δήλωσε ευχαριστημένος από το ότι τα αποτελέσματα της σημαντικής έρευνας αξιολογούνται τώρα σε κλινική δοκιμή για να ερευνηθεί αν θα μπορούσε να αποτελέσει νέα επιλογή αγωγής για ασθενείς με καρκίνο παγκρέατος, αν και θα περάσει κάποιο διάστημα πριν μπορέσει να αποφανθεί πόσο αποτελεσματικό θα είναι στους ασθενείς.

Συνολικά θα επιλεγούν 60 ασθενείς με προχωρημένο καρκίνο παγκρέατος για την κλινική δοκιμή φάσης I/II.

Πηγές: www.iatronet.gr

Περισσότερα άρθρα στην ενότητα Καρκίνος

Σχετικά Άρθρα

Αναζήτηση Γιατρού

Πείτε μας τη γνώμη σας

Εσείς παίρνετε πρωινό;

Ajax-indicator

ή Δείτε τα αποτελέσματα