ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Featured_couple-sleeping-in-bed

Οι άνδρες με έντονη σεξουαλική δραστηριότητα στα 20 και στα 30 τους έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο του προστάτη, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.

Πιο συγκεκριμένα, ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Νότινχαμ εξέτασαν 800 άνδρες επικεντρώνοντας στη σεξουαλική τους δραστηριότητα, στη συχνότητα των σεξουαλικών τους επαφών, ενώ τους ρώτησαν ακόμα σχετικά με το πόσο συχνά αυνανίζονταν.
Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι οι άνδρες με έντονη σεξουαλική δραστηριότητα σε νεαρή ηλικία, μεταγενέστερα είχαν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο του προστάτη.
Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο καρκίνος του προστάτη ενδεχομένως συνδυάζεται με τα επίπεδα ορμονών που εκκρίνονται κατά τη διάρκεια του σεξ, τα οποία είναι υψηλότερα στους ανθρώπους με συχνότερες σεξουαλικές επαφές.
Ο καρκίνος του προστάτη είναι η συχνότερη μορφή καρκίνου που εμφανίζεται στους άνδρες στην Αγγλία και εκτιμάται ότι σε ετήσια βάση σημειώνονται τουλάχιστον 30.000 νέα κρούσματα.

Η ιατρική ομάδα του πανεπιστημίου του Νότινχαμ, εξέτασε υπό την επίβλεψη της δρ. Πολυξένης Δημητροπούλου, 400 άνδρες που είχαν ήδη διαγνωστεί με καρκίνο του προστάτη και συνέκρινε τα αποτελέσματα με άλλους 409 άνδρες που δεν έπασχαν από την ασθένεια.
Το περίεργο είναι ότι και οι δυο ομάδες, η ομάδα των ανδρών που έπασχαν από καρκίνο αλλά και η ομάδα εκείνων που ήταν υγιείς, παρουσίασαν πάρα πολλές ομοιότητες και κοινά στοιχεία.
Οι ερωτήσεις που τέθηκαν και στις δυο ομάδες αφορούσαν τα αφροδισιακά νοσήματα, τη συχνότητα των σεξουαλικών επαφών αλλά και τη συχνότητα εναλλαγής συντρόφων.
Και οι δυο ομάδες σε ποσοστό 59% απάντησαν ότι είχαν σεξουαλικές επαφές κατά μέσο όρο 12 φορές τον μήνα στην ηλικία των 20. Το ποσοστό έπεσε στο 48% για την ηλικία των 30, στο 28% για την ηλικία των 40 και στο 13% για την ηλικία των 50.

Σχεδόν τα 2/5 της ομάδας των ανδρών που έπασχαν από καρκίνο δήλωσαν ότι είχαν περισσότερες από έξι ερωτικές συντρόφους, ενώ οι άνδρες της ομάδας που δεν έπασχαν απάντησαν ότι είχαν μόνο δυο ερωτικές συντρόφους.

 

Πηγή: www.healthierworld.gr

Περισσότερα άρθρα στην ενότητα Καρκίνος

Αναζήτηση Γιατρού

Πείτε μας τη γνώμη σας

Εσείς παίρνετε πρωινό;

Ajax-indicator

ή Δείτε τα αποτελέσματα