ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Featured_images

Ενδείξεις ότι η καθημερινή κατανάλωση καφέ και τσάι μειώνει την πιθανότητα ανάπτυξης καρκίνου του εγκεφάλου 34%, προκύπτουν από νέα διεθνή μελέτη, που συμμετείχαν και έλληνες εθελοντές.

Στη μελέτη φάνηκε πως όσοι κατανάλωναν τουλάχιστον μισή κούπα καφέ ή τσάι την ημέρα, θωράκιζαν την υγεία του εγκεφάλου τους, έναντι της ανάπτυξης γλοιώματος, ενός από τους πιο συχνούς πρωτοπαθείς ενδοκρανιακούς όγκους που εμφανίζονται και στη σπονδυλική στήλη.

Στη μελέτη συμμετείχαν 410.000 εθελοντές, ηλικίας από 25 έως 70 ετών από διάφορες χώρες της Ευρώπης και από την Ελλάδα.

Στα περίπου 9 χρόνια που διήρκεσε η μελέτη, εμφανίστηκαν 343 νέα περιστατικά με γλοίωμα και 245 περιστατικά με μηνιγγίωμα, έναν άλλο τύπο καρκίνου που εμφανίζεται στα ίδια σημεία.

Σύμφωνα με τις παρατηρήσεις των ειδικών, όσοι πίνουν περισσότερα από 100 ml καφέ ή τσάι την ημέρα, έχουν 34% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν γλοίωμα.

«Δεν είμαστε ακόμη βέβαιοι πιο συστατικό των αγαπημένων ροφημάτων είναι αυτό που έχει τα ευεργετικά αποτελέσματα, αλλά υποψιαζόμαστε πως είναι τα φυσικά αντιοξειδωτικά», δηλώνει ο υπεύθυνος της μελέτης, Jonathan Friedman, διευθυντής του Κέντρο Εγκεφάλου και Σπονδυλικής Στήλης στην ιατρική σχολή του Bryan στο Τέξας.

Αποτελέσματα από προηγούμενες έρευνες, είχαν δείξει ότι ο καφές και το τσάι μειώνουν σημαντικά την ανάπτυξη της νόσου Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Clinical Nutrition.


Πηγή : Web Only

Περισσότερα άρθρα στην ενότητα Καρκίνος

Σχετικά Άρθρα

Αναζήτηση Γιατρού

Πείτε μας τη γνώμη σας

Φθινόπωρο. Τι σημαίνει για εσάς;

Ajax-indicator

ή Δείτε τα αποτελέσματα