ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Featured_people-crossing-street-harajuku-631

Οι ψηλότεροι άντρες αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στους όρχεις, ανακοίνωσαν Αμερικανοί ειδικοί. Μετά από ανάλυση στοιχείων περισσότερων των 10.000 αντρών, ερευνητές ανακάλυψαν ότι για κάθε επιπλέον 5 εκατοστά ύψους πάνω από τον μέσο όρο, ο κίνδυνος αυξανόταν κατά 13%.

Ωστόσο, ειδικοί τόνισαν ότι ο δια βίου κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου είναι χαμηλός-1 στους 210 άντρες στη Βρετανία.

Περισσότερο επικίνδυνοι είναι άλλοι παράγοντες, όπως το οικογενειακό ιστορικό, σημειώνουν οι ερευνητές στο περιοδικό ‘British Journal of Cancer.'

Τα στοιχεία που ανέλυσε η αμερικανική ερευνητική ομάδα προήλθαν από 13 διαφορετικές έρευνες που διερευνούσαν τον καρκίνο των όρχεων.

Οι ψηλοί άντρες δεν θα πρέπει να ανησυχήσουν από τη νέα έρευνα, καθώς 4 στους 100 όγκους των όρχεων είναι στην πραγματικότητα κακοήθεις.

Όλες οι έρευνες της προηγούμενης δεκαετίας περιλάμβαναν στοιχεία για τα περιστατικά καρκίνου και αρχεία για το ύψος των αντρών. Ο Dr Michael Blaise Cook και η ομάδα του εξέτασε τα στοιχεία για να διαπιστώσει αν ο κίνδυνος καρκίνου μπορεί ενδεχομένως να συνδέεται με μετρήσεις ύψους και σωματικού βάρους.

Οι ερευνητές δεν ανακάλυψαν σχέση μεταξύ του σωματικού βάρους και του καρκίνου αλλά εμφανίστηκε μια τάση σχετική με το ύψος, όπου υψηλότεροι άντρες αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο καρκίνου στους όρχεις.

Η Sara Hiom, του Cancer Research στη Βρετανία, δήλωσε ότι οι ψηλοί άντρες δεν θα πρέπει να πανικοβληθούν και πως είναι σημαντικό να παρατηρούν οι άντρες οποιαδήποτε αλλαγή στο μέγεθος και βάρος των όρχεων και να μην καθυστερούν την επίσκεψη στον γιατρό αν ανησυχούν. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στους νέους, καθώς η νόσος είναι περισσότερο συνήθης στους κάτω των 35 ετών. Η εικόνα για τον καρκίνο των όρχεων είναι μια από τις καλύτερες μεταξύ όλων των ειδών καρκίνου-ακόμα και αν έχει εξαπλωθεί η νόσος, μπορούν να θεραπευτούν οι ασθενείς.

Πηγές: ‘British Journal of Cancer.′

Περισσότερα άρθρα στην ενότητα Καρκίνος

Σχετικά Άρθρα

Αναζήτηση Γιατρού

Πείτε μας τη γνώμη σας

Φθινόπωρο. Τι σημαίνει για εσάς;

Ajax-indicator

ή Δείτε τα αποτελέσματα