ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Featured_anamikta_laxanika

Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων καρότων, μπρόκολων και λάχανων μπορεί να μειώσει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του μαστού, ιδιαίτερα της πιο επιθετικής μορφής της νόσου, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Η μελέτη, υπό τη Ντέμπορα Μπογκς του Κέντρου Επιδημιολογίας του πανεπιστημίου της Βοστώνης, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό επιδημιολογίας «American Journal of Epidemiology», σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, βρήκε ότι, αντίθετα με τα λαχανικά, τα φρούτα δεν φαίνεται να έχουν παρόμοιο προστατευτικό αποτέλεσμα.

Προηγούμενες έρευνες για τη σχέση ανάμεσα στην κατανάλωση φρούτων και λαχανικών και στον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού είχαν καταλήξει σε αντικρουόμενα συμπεράσματα. Η νέα μελέτη, που διήρκεσε 12 χρόνια, εστιάστηκε σε περισσότερες από 50.000 αφρο-αμερικανές γυναίκες.

Περισσότερα άρθρα στην ενότητα Καρκίνος

Αναζήτηση Γιατρού

Πείτε μας τη γνώμη σας

Φθινόπωρο. Τι σημαίνει για εσάς;

Ajax-indicator

ή Δείτε τα αποτελέσματα