ΔΙΑΒΗΤΗΣ
Featured_avandia

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων συνέστησε την αναστολή των αδειών κυκλοφορίας των αντιδιαβητικών φαρμάκων Avandia, Avandamet και Avaglim που περιέχουν ροσιγλιταζόνη.

Από την αρχική κιόλας έγκριση της άδειας κυκλοφορίας της το 2000, η ροσιγλιταζόνη είχε διαπιστωθεί πως σχετίζεται με κατακράτηση υγρών και αυξημένο κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας. Ως πρώτο βήμα, η χρήση της είχε περιοριστεί σε δεύτερης γραμμής θεραπεία και αντενδείκνυτο σε ασθενείς με διαπιστωμένη καρδιακή ανεπάρκεια ή ιστορικό καρδιακής ανεπάρκειας.

Έκτοτε, δεδομένα από κλινικές δοκιμές, μελέτες παρατήρησης και μετα-αναλύσεις υφιστάμενων μελετών έχουν δείξει αυξημένο κίνδυνο ισχαιμικής καρδιοπάθειας που συνδέεται με τη χρήση της συγκεκριμένης ουσίας.

Οι ασθενείς που λαμβάνουν τα συγκεκριμένα φάρμακα συνιστάται να μην σταματήσουν άμεσα τη θεραπευτική αγωγή, αλλά να συζητήσουν με τον θεράποντα γιατρό τους κατάλληλες εναλλακτικές θεραπείες. Οι ασθενείς συμβουλεύονται να μη σταματήσουν τη θεραπεία τους χωρίς να μιλήσουν με τον γιατρό τους.

Περισσότερα άρθρα στην ενότητα Διαβήτης

Σχετικά Άρθρα

Αναζήτηση Γιατρού

Πείτε μας τη γνώμη σας

Φθινόπωρο. Τι σημαίνει για εσάς;

Ajax-indicator

ή Δείτε τα αποτελέσματα