ΚΑΡΔΙΑ
Featured_0d26e993d3dcbfb57ce9952da565beb4

Φρουτοχυμοί από σταφύλι, cranberry και μαύρα φραγκοστάφυλλα μπορεί ενδεχομένως να έχουν οφέλη για την καρδιά, υποδεικνύει νέα έρευνα.

Γάλλοι ερευνητές εξέτασαν το μείγμα σε αρτηρίες χοίρων στο εργαστήριο και ανακάλυψαν ότι προκάλεσε χαλάρωση στα τοιχώματα των αρτηριών.

Μένει να αποδειχτεί αν οι φρουτοχυμοί μπορούν να βελτιώσουν την αγγειακή υγεία, αναφέρουν σε επιστημονικό περιοδικό.

Οι ερευνητές εξέτασαν χημική ουσία που ονομάζεται πολυφαινόλη σε φρούτα και μούρα.

Ανακάλυψαν ότι στα πιο δραστικά φρούτα περιλαμβάνονται το σταφύλι, το aronia, το βατόμουρο, τα μαύρα φραγκοστάφυλλα και το lingonberry.

Σχολιάζοντας την έρευνα, η Tracy Parker, του Βρετανικού Ιδρύματος Καρδιολογίας, δήλωσε ότι η έρευνα προσφέρει επιπλέον ενδείξεις ότι τα φρούτα και τα λαχανικά μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακής νόσου. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι δεν κατανοούμε πλήρως την αιτία ή αν ορισμένα φρούτα και λαχανικά είναι καλύτερα από άλλα. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι θα πρέπει να καταναλώνουμε μεγάλο εύρος φρούτων και λαχανικών ως μέρος ισορροπημένης διατροφής και ο χυμός φρούτων είναι νόστιμος και εύκολος τρόπος. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε, σημειώνει η ειδικός, ότι οι χυμοί περιέχουν λιγότερες ίνες και περισσότερη ζάχαρη σε σχέση με το φρούτο, έτσι μετρά ως ένα από τα πέντε την ημέρα.

Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό ΄Food and Function.’

Πηγές: Food and Function, www.iatronet.gr

Περισσότερα άρθρα στην ενότητα Καρδιά

Αναζήτηση Γιατρού

Πείτε μας τη γνώμη σας

Εσείς παίρνετε πρωινό;

Ajax-indicator

ή Δείτε τα αποτελέσματα