ΚΑΡΔΙΑ
Featured_red-blood-cells

Η «κακή» (LDL) χοληστερόλη παίζει ρόλο στην ανάπτυξη της μυϊκής μάζας, γεγονός που υποδηλώνει ότι τελικά παρέχει και κάποια οφέλη στον οργανισμό, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Η LDLχοληστερόλη παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη πολλών καρδιαγγειακών προβλημάτων, αλλά τα ευρήματα της νέας μελέτης θα μπορούσαν να επιφέρουν αλλαγές στην διατροφή των ηλικιωμένων, οι οποίοι είθισται να ταλαιπωρούνται από αδυναμία και προβλήματα ισορροπίας εξαιτίας της φυσικής μείωσης της μυϊκής μάζας τους.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Τέξας A&M διαπίστωσαν ότι ομάδα εθελοντών που παρουσίασε μεγάλη αύξηση της μυϊκής μάζας μέσω της γυμναστικής, απέκτησε τα υψηλότερα επίπεδα «κακής» χοληστερόλης στο αίμα του.

Η χοληστερόλη που κυκλοφορεί στον οργανισμό αποτελείται από την LDL και από την «καλή» (HDL) χοληστερόλη η οποία διαφυλάσσει την καρδιαγγειακή υγεία, γράφουν οι ερευνητές στην «Επιθεώρηση Γεροντολογίας» (JG) όπου δημοσιεύεται η μελέτη τους.

Η HDLβοηθεί τον οργανισμό να αποβάλλει τα ιζήματα χοληστερόλης από τις αρτηρίες, ενώ η LDL συσσωρεύεται στα εσωτερικά τοιχώματα των αρτηριών, οδηγώντας σε καρδιοπάθεια, έμφραγμα, εγκεφαλικό και περιφερειακή αρτηριοπάθεια.

Πηγή : Web Only, www.tanea.gr

Περισσότερα άρθρα στην ενότητα Καρδιά

Σχετικά Άρθρα

Αναζήτηση Γιατρού

Πείτε μας τη γνώμη σας

Εσείς παίρνετε πρωινό;

Ajax-indicator

ή Δείτε τα αποτελέσματα