ΚΑΡΔΙΑ
Featured_erectile_dysfunction

Τα άτομα με στυτική δυσλειτουργία και χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας.

Ο Δρ. Giovanni Corona και η ομάδα του εξέτασαν τα επίπεδα τεστοστερόνης 1.687 ατόμων με στυτική δυσλειτουργία και διαπίστωσαν ότι, μετά από μια μέση ακόλουθη περίοδο 4,3 ετών, 137 εξ αυτών είχαν εμφανίσει κάποια καρδιαγγειακή πάθηση, ενώ άλλοι 15 είχαν πεθάνει από καρδιακό επεισόδιο.

«Η εργασία μας δείχνει ότι η αναζήτηση χαμηλών επιπέδων τεστοστερόνης στους άνδρες με στυτική δυσλειτουργία μπορεί να βοηθήσει τους κλινικούς επιστήμονες να εντοπίσουν τα άτομα με μεγαλύτερο κίνδυνο για καρδιαγγειακά επεισόδια. Εντούτοις, προς το παρόν δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα εάν τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης είναι η αιτία ή η συνέπεια αυτού του υψηλότερου κινδύνου», υποστηρίζει ο Δρ. Giovanni Corona.

Τα συμπεράσματα της μελέτης παρουσιάστηκαν στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Ενδοκρινολογίας, που έλαβε χώρα στην Τσεχία την εβδομάδα 24-28 Απριλίου.

Περισσότερα άρθρα στην ενότητα Καρδιά

Αναζήτηση Γιατρού

Πείτε μας τη γνώμη σας

Εσείς παίρνετε πρωινό;

Ajax-indicator

ή Δείτε τα αποτελέσματα