ΚΑΡΔΙΑ
Featured_red_meat

Ο κίνδυνος καρδιοπάθειας και διαβήτη ίσως δεν οφείλεται στο ίδιο το κόκκινο κρέας, αλλά στις μεγάλες ποσότητες αλατιού και συντηρητικών που χρησιμοποιούνται στην επεξεργασία του, καταλήγει μελέτη του Πανεπιστημίου του Harvard.

Η Δρ. Renata Micha, επικεφαλής της μελέτης στη Δημόσια Σχολή Υγείας του Harvard, υποστηρίζει:

«Για να μειώσει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας και διαβήτη, ο κόσμος θα πρέπει να εξετάσει ποια είδη κόκκινου κρέατος καταναλώνει. Τα επεξεργασμένα κόκκινα κρέατα, όπως το μπέικον, το σαλάμι, τα λουκάνικα, τα χοτ ντογκ και τα λοιπά ντελικατέσσεν ίσως είναι τα σημαντικότερα που πρέπει να αποφύγει κανείς».

Η μελέτη, που επανεξέτασε τα ευρήματα 1.600 προηγούμενων δημοσιευμένων μελετών σε όλον τον κόσμο, έδειξε ότι, για κάθε 50γρ. επεξεργασμένου κρέατος που καταναλώνει κανείς την ημέρα (περίπου όσο ένα λουκάνικο Φρανκφούρτης), ο κίνδυνος καρδιοπάθειας αυξάνεται κατά 42% και ο κίνδυνος διαβήτη κατά 19%. Αντίθετα, οι δύο ασθένειες δεν φάνηκαν να συνδέονται με όσους καταναλώνουν αποκλειστικά μη επεξεργασμένο μοσχαρίσιο, χοιρινό ή αρνίσιο κρέας.

Η μελέτη έρχεται να προστεθεί σε πρόσφατες, ανεξάρτητες έρευνες, οι οποίες ενοχοποιούσαν τα αλλαντικά για καρκίνο του πνεύμονα λόγω των νιτρικών που περιέχουν.

Περισσότερα άρθρα στην ενότητα Καρδιά

Αναζήτηση Γιατρού

Πείτε μας τη γνώμη σας

Εσείς παίρνετε πρωινό;

Ajax-indicator

ή Δείτε τα αποτελέσματα