ΚΑΡΔΙΑ
Featured_milk

Εάν το κοινό γάλα είναι μία φορά καλό για την καρδιά, το γάλα που προέρχεται από τις αγελάδες που τρέφονται με αγνή χλόη είναι 5 φορές καλύτερο, υποστηρίζει νέα αμερικάνικη έρευνα.

Παλιότερες έρευνες είχαν δείξει ότι οι αγελάδες που τρέφονται με αγνή χλόη παράγουν γάλα που περιέχει πενταπλάσια ποσότητα συζευγμένου λινολεϊκού οξέος (CLA), ένα ακόρεστο λίπος που αποδεδειγμένα συμβάλλει στην απώλεια βάρους και στην εύρυθμη λειτουργία της καρδιάς.

Η επιστημονική ομάδα της Δρος Hannia Campos από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Harvard εξέτασε 4.000 άτομα και κατέληξε ότι όσοι κατανάλωναν γάλα από αγελάδες ελευθέρας βοσκής είχαν υψηλότερες συγκεντρώσεις CLA και κατ’ επέκταση 36% χαμηλότερο κίνδυνο εκδήλωσης καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Η ίδια η Δρ. Campos υποστηρίζει:

"Πρακτικά το γάλα είναι η μόνη τροφή που σχεδιάστηκε από τη φύση για να δίνεται στα θηλαστικά. Χρειάζεται να αντιμετωπίζουμε το γάλα ως την τέλεια τροφή και να μαθαίνουμε ό,τι μπορούμε από αυτήν".

Περισσότερα άρθρα στην ενότητα Καρδιά

Αναζήτηση Γιατρού

Πείτε μας τη γνώμη σας

Εσείς παίρνετε πρωινό;

Ajax-indicator

ή Δείτε τα αποτελέσματα