ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΥΓΕΙΑ
Featured_sxesi_507226136

Είμαι 40 ετών, αρχιτέκτονας και βρίσκομαι σε σχέση τον τελευταίο χρόνο. Ενώ ξέρω ότι η σύντροφός μου με αγαπάει, φοβάμαι ότι μου λέει ψέματα, ότι θα μου πει να χωρίσουμε, ότι θα μου αποκαλύψει ότι πάντα με κορόιδευε, ότι ποτέ δεν με αγάπησε. Είμαι απελπισμένος.

Είστε εγκλωβισμένος στην ψυχικά επώδυνη παγίδα της δυσπιστίας που σας δημιουργεί την προσδοκία ότι ο άλλος θα σας πληγώσει, θα σας προδώσει, θα σας εκμεταλλευτεί.

Μήπως φοβάστε να αφήσετε την σύντροφό σας να έρθει κοντά σας; Μήπως νιώθετε ότι δεν έχετε αυτοπεποίθηση και ότι κανείς δεν μπορεί να σας αγαπήσει πραγματικά; Καταλήγετε να νιώθετε αβοήθητος και να βυθίζεστε σε συναισθήματα άγχους και μελαγχολίας;
Οι ρίζες της δυσπιστίας συχνά εντοπίζονται σε γονείς που κακοποίησαν το παιδί τους ή που του έλεγαν ψέματα και το πρόδωσαν, που το τιμωρούσαν, που δεν του έμαθαν να έχει τη στοιχειώδη εμπιστοσύνη στον κόσμο κ.α. Τα βιώματα αυτά υποθάλπουν την ενοχή στο παιδί ότι το ίδιο φταίει για αυτά που εισπράττει.

Είναι προφανές ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, το θύμα ποτέ δεν ευθύνεται για την βία που εισπράττει.

Η ψυχοθεραπευτική παρέμβαση θα σας βοηθήσει να απενοχοποιηθείτε από το βάρος που κουβαλάτε και θα σας προσφέρει τη δυνατότητα μιας ξανακερδισμένης εμπιστοσύνης στον άλλον.

Πηγή : ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, www.tanea.gr

Περισσότερα άρθρα στην ενότητα Επιστήμη & Υγεία

Σχετικά Άρθρα

Αναζήτηση Γιατρού

Πείτε μας τη γνώμη σας

Φθινόπωρο. Τι σημαίνει για εσάς;

Ajax-indicator

ή Δείτε τα αποτελέσματα