ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΥΓΕΙΑ
Featured_mprokolo

Οι τροφές που καταναλώνουμε παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία των οφθαλμών και μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσουν στην πρόληψη παθήσεων όπως η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, ο καταρράκτης και το γλαύκωμα, αναφέρει το Academy of Nutrition and Dietetics, των ΗΠΑ.

Ακολουθούν τροφές που μπορούν να βοηθήσουν στην υγεία των ματιών:

  • ΒιταμίνηA: Επιλέξτε ντομάτες, παπάγια, καρότα και ενισχυμένο γάλα.
  • Βιταμίνη C: Να καταναλώνετε πορτοκάλια, φράουλες, πιπεριές και μπρόκολο.
  • Βιταμίνη E: Επιλέξτε έλαια, ξηρούς καρπούς φύτρο σιταριού και σπόρους.
  • Για τις θρεπτικές ουσίες ζεαξανθίνη και λουτείνη, επιλέξτε φυλλώδη λαχανικά, μάγκο, ακτινίδιο, μπρόκολο, αρακά, καλαμπόκι, κόκκινα σταφύλια και πορτοκάλια.

Πηγές: Academy of Nutrition and Dietetics, www.iatronet.gr

Περισσότερα άρθρα στην ενότητα Επιστήμη & Υγεία

Σχετικά Άρθρα

Αναζήτηση Γιατρού

Πείτε μας τη γνώμη σας

«Το καλοκαίρι του Covid-19», πόσο φοβισμένοι είστε με την νέα πραγματικότητα;

Ajax-indicator

ή Δείτε τα αποτελέσματα