ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΥΓΕΙΑ
Featured_10773728

Τα αρχικά αποτελέσματα από τις δοκιμές του πρώτου εμβολίου κατά του δάγκειου πυρετού, που αναπτύσσεται από τη γαλλική φαρμακευτική εταιρία Sanofi Pasteur, είναι πολύ κατώτερα του αναμενομένου.

Πάντως ορισμένοι επιστήμονες τα θεωρούν ως μια ενθαρρυντική πρόοδο στη μάχη κατά της διεθνώς εξαπλωμένης νόσου, για την οποία δεν υπάρχει ακόμα κάποια θεραπεία, με την μορφή εμβολίου ή άλλη. Η συνολική αποτελεσματικότητα του εμβολίου είναι της τάξης του 30%, πολύ χαμηλότερη από το 70% που αρχικά αναμενόταν.

Η ασθένεια προκαλεί πυρετό, έντονο πόνο στα οστά και τους μυς, καθώς και αιμορραγία. Μεταδίδεται με τα κουνούπια (του είδους Aedes aigypti), όπως η ελονοσία και ο ιός του Δυτικού Νείλου, και μολύνει κάθε χρόνο 50 έως 100 εκατ. ανθρώπους, κυρίως στην Ασία, την Αφρική και τη Νότια Αμερική.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, περίπου ο μισός πληθυσμός της Γης κινδυνεύει κάποια στιγμή να νοσήσει από τον δάγκειο πυρετό, ο οποίος ανήκει στην ίδια κατηγορία με τον κίτρινο πυρετό και την ιαπωνική εγκεφαλίτιδα (όμως και για τις δύο αυτές νόσους υπάρχουν ήδη αποτελεσματικά εμβόλια).

Πηγές: www.pathfinder.gr

Περισσότερα άρθρα στην ενότητα Επιστήμη & Υγεία

Σχετικά Άρθρα

Αναζήτηση Γιατρού

Πείτε μας τη γνώμη σας

Φθινόπωρο. Τι σημαίνει για εσάς;

Ajax-indicator

ή Δείτε τα αποτελέσματα