ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΥΓΕΙΑ
Featured_sea

Ερευνητική ομάδα από το Aberdeen University, ερευνά για χημικές ουσίες που δεν έχουν ανακαλυφθεί, στη ζωή που υπάρχει βαθιά στον ωκεανό.

Ο καθηγητής Marcel Jaspars, δήλωσε ότι η ομάδα ελπίζει να ανακαλύψει τη νέα γενιά των αντιβιοτικών.

Λίγα δείγματα έχουν συλλεχτεί από θαλάσσια ρήγματα. Ωστόσο, ερευνητές πιστεύουν ότι υπάρχει μεγάλη δυνατότητα για ανακάλυψη αντιβιοτικών στις συγκεκριμένες ακραίες συνθήκες.

Η ζωή σε αυτό το απίστευτο εχθρικό περιβάλλον αποκόπτεται αποτελεσματικά και έχει εξελιχθεί διαφορετικά σε κάθε ρήγμα.

Μετά την περισυλλογή δείγματος από το ίζημα οι επιστήμονες θα προσπαθήσουν να αναπτύξουν μοναδικά βακτήρια και μύκητες που θα μπορούν να γίνουν αντικείμενο επεξεργασίας για την ανακάλυψη νέων αντιβιοτικών.

Την άνοιξη θα γίνει η έναρξη με το ρήγμα Atacama στον ανατολικό Ειρηνικό-περίπου 100 μίλια από την ακτή της Χιλής και του Περού. Επίσης θα διερευνηθούν ρήγματα κοντά στη Νέα Ζηλανδία, θαλάσσιες περιοχές στην Αρκτική και Ανταρκτική.

Ο επικεφαλής, Marcel Jaspars, του University of Aberdeen, δήλωσε ότι αν δεν γίνει κάτι σχετικά με την αντίσταση στα αντιβιοτικά θα βρεθούμε πάλι στην εποχή πριν την ανακάλυψή τους σε 10 έως 20 χρόνια, όταν λοιμώξεις που τώρα είναι αρκετά απλές στην αντιμετώπιση ενδεχομένως θα είναι μοιραίες.

Ελπίζει, οι επιστήμονες να εργαστούν σε δείγματα στο εργαστήριο εντός 18 μηνών και πρόσθεσε ότι αν ανακαλυφθούν νέες αγωγές ενδεχομένως θα είναι διαθέσιμες εντός δεκαετίες.

Η ερευνήτρια Dr Camila Esguerra, από το University of Leuven, δήλωσε ότι θα εξετάσουν πολλές μοναδικές χημικές ουσίες από τα θαλάσσια δείγματα που κυριολεκτικά δεν έχουν δει ποτέ το φώς της ημέρας μέχρι σήμερα. Ευελπιστούν να ανακαλύψουν αριθμό νέων ουσιών που θα οδηγήσουν στην παραγωγή φαρμάκων.

Πηγή: iatronet.gr

Περισσότερα άρθρα στην ενότητα Επιστήμη & Υγεία

Σχετικά Άρθρα

Αναζήτηση Γιατρού

Πείτε μας τη γνώμη σας

Προστατεύω τον εαυτό μου .. τι σημαίνει αυτό για τις ημέρες που διανύουμε;

Ajax-indicator

ή Δείτε τα αποτελέσματα