ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΥΓΕΙΑ
Featured_beer-mug

Η μαγιά μπύρας αποτελεί έναν ζυμομύκητα ο οποίος είναι υπεύθυνος για την αλκοολική ζύμωση των σακχάρων.

Σαν συμπλήρωμα διατροφής η μαγιά μπύρας έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό και βοηθάει στην αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων όπως είναι η ακμή, τα γαστρεντερικά προβλήματα και η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, αμινοξέα, μέταλλα και βιταμίνες του συμπλέγματος Β και για τον λόγο αυτό αποτελεί απαραίτητο συμπλήρωμα για αθλητές και χορτοφάγους.

Η μαγιά μπύρας έχει ισχυρή προβιοτική δράση και είναι πλούσια σε διαιτητικές ίνες και βοηθάει με αυτόν τον τρόπο στην ρύθμιση της σωστής λειτουργίας του εντέρου. Οι ίνες που περιέχει, ενισχύουν και την προσπάθεια απώλειας βάρους καθώς η λήψη μαγιάς 30' πριν από το γεύμα προκαλεί αίσθημα κορεσμού.

ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ

Η μαγιά μπύρας κυκλοφορεί στο εμπόριο σε ταμπλέτες και σε σκόνη. Ανάλογα με την αιτία λήψης της μαγιάς μπύρας διαμορφώνεται και η εκάστοτε ημερήσια πρόσληψη.

Ο ιατρός και ο φαρμακοποιός σας έχουν τις απαιτούμενες γνώσεις για να σας κατευθύνουν σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες σας.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Σε περίπτωση Σακχαρώδους Διαβήτη θα πρέπει να ενημερώσετε τον θεράποντα ιατρό σας καθώς η λήψη διατροφικής μαγιάς μπορεί να επηρεάσει τις τιμές του σακχάρου.

ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ

Η διατροφική μαγιά υπάρχει σε σκόνη η οποία μπορεί να προστεθεί κατευθείαν στο φαγητό και περιέχεται σε υψηλές ποσότητες στην μπύρα.

Κείμενο: Μαργαρίτα Μαργαριτίδη,  Σύμβουλος  διατροφής φαρμακειου - μέλους Advance, Μιχάλης Μαργαριτίδης, Νέα Μουδανιά

Περισσότερα άρθρα στην ενότητα Επιστήμη & Υγεία

Σχετικά Άρθρα

Αναζήτηση Γιατρού

Πείτε μας τη γνώμη σας

Φθινόπωρο. Τι σημαίνει για εσάς;

Ajax-indicator

ή Δείτε τα αποτελέσματα