ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΥΓΕΙΑ
Featured_hyalouronic

Το καλοκαίρι βρίσκεται σε εξέλιξη …Η έκθεση στον ήλιο και το αλάτι της θάλασσας, όσα μέτρα αντηλιακής προφύλαξης  και να λάβουμε, ταλαιπωρεί το δέρμα κάνοντας το θαμπό,  χωρίς ίχνος ελαστικότητας. Το υαλουρονικό οξύ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ώστε να ενισχύσει το δέρμα και τα χαρακτηριστικά του προσώπου, λόγω της υδρόφιλης φύσης του. Μπορεί να απορροφήσει μέχρι και 1000 φορές το βάρος του, συγκρατώντας την υγρασία στο δέρμα και προσφέροντας πέρα από βαθιά ενυδάτωση, ανάπλαση και επούλωση του δέρματος μεταφέροντας πρωτεΐνες.

Επίσης με την πάροδο του χρόνου το υαλουρονικό οξύ μειώνεται μέσα στο σώμα μας. Η αναπλήρωσή του γίνεται είτε καταναλώνοντας τροφές που βοηθούν στην παραγωγή του, όπως φρέσκα φρούτα και λαχανικά, η σόγια και το κοτόπουλο, είτε τροφοδοτώντας τον οργανισμό εξωτερικά, χρησιμοποιώντας ενέσιμη ή και πόσιμη μορφή υαλουρονικού (υγρή μορφή, κάψουλες και χάπια) καθώς επίσης και προϊόντα κοσμετολογίας που το περιέχουν σε διάφορες μορφές και συγκεντρώσεις  (π.χ. κρέμες, serum, οφθαλμικές σταγόνες, σαμπουάν, μάσκες κ.α.).

Η θεραπεία με ενέσιμο υαλουρονικό οξύ για το πρόσωπο, το σώμα και τις αρθρώσεις είναι μια απλή και ασφαλής διαδικασία που πραγματοποιείται από δερματολόγους, πλαστικούς χειρουργούς και ορθοπεδικούς. Ωστόσο, για όσους προτιμούν λιγότερο παρεμβατικές μεθόδους, κυκλοφορούν στο εμπόριο πολλά καλλυντικά προϊόντα τοπικής εφαρμογής τα οποία έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα χαρίζοντας στο δέρμα λεία ενυδατωμένη και όμορφη όψη.

«Το υαλουρονικό οξύ αποτελεί δομικό συστατικό του ανθρώπινου οργανισμού. Το μόριο αυτό παράγεται στους ινοβλάστες και αποτελεί θεμελιώδη λίθο στη σύνθεση του χορίου του δέρματος. Το χόριο είναι η δεύτερη κύρια στιβάδα του δέρματος και βρίσκεται κάτω από την επιδερμίδα. Το υαλουρονικό οξύ περιβάλλει τα κύτταρα της επιδερμίδας, υπάρχει όμως και σε όλους τους συνδετικούς ιστούς και τις αρθρώσεις.»

Κείμενο: Δήμητρα Ανεστοπούλου Φαρμακείο Μιρέλλα Κωτσόγιαννη, Πεντέλη

Περισσότερα άρθρα στην ενότητα Επιστήμη & Υγεία

Σχετικά Άρθρα

Αναζήτηση Γιατρού

Πείτε μας τη γνώμη σας

Εσείς παίρνετε πρωινό;

Ajax-indicator

ή Δείτε τα αποτελέσματα