ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΥΓΕΙΑ
Featured__

Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας ζάχαρης αυξάνει σημαντικά την πιθανότητα καρδιαγγειακών παθήσεων. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο επίσημο περιοδικό του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου.

Η Δρ. Miriam Vos, επικεφαλής της συγκεκριμένης μελέτης, υποστηρίζει ότι:

«Η υψηλή κατανάλωση ζάχαρης συμβάλλει στην αύξηση του επιπέδου των τριγλυκεριδίων και τη μείωση της καλής (HDL) χοληστερίνης, παράγοντες που αμφότεροι επηρεάζουν άμεσα και την εύρυθμη λειτουργία της καρδιάς».

Στην έρευνα συμμετείχαν 6.000 άτομα, τα οποία χωρίστηκαν πρώτα σε ομάδες βάσει της ποσότητας ζάχαρης που κατανάλωναν καθημερινά και κατόπιν έγινε έλεγχος των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα τους. Αποδείχθηκε ότι, όσο αυξανόταν η ημερήσια πρόσληψη ζάχαρης, τόσο αυξανόταν η ποσότητα της ολικής χοληστερίνης, της κακής (LDL) χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων.

Σύμφωνα με τα πορίσματα της μελέτης, η Dr. Vos συνιστά πως η καθημερινή κατανάλωση ζάχαρης δεν πρέπει να ξεπερνά τις 100 και 150 θερμίδες σε γυναίκες και άνδρες αντιστοίχως.

Περισσότερα άρθρα στην ενότητα Επιστήμη & Υγεία

Αναζήτηση Γιατρού

Πείτε μας τη γνώμη σας

Φθινόπωρο. Τι σημαίνει για εσάς;

Ajax-indicator

ή Δείτε τα αποτελέσματα