ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΥΓΕΙΑ
Featured__

H κατανάλωση πολύ ψημένου κρέατος πολλαπλασιάζει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου της ουροδόχου κύστης. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τέξας σε μελέτη που διεξήγαγαν για περισσότερο από 12 χρόνια σε 1.700 άτομα.

Οι επιστήμονες ανέλυσαν το DΝΑ όλων των συμμετασχόντων στην έρευνα, αναζητώντας διαφορές στον τρόπο που τα άτομα μεταβολίζουν το μαγειρεμένο κρέας, και διαπίστωσαν ότι υπάρχουν άτομα με γενετική προδιάθεση για καρκίνο λόγω διατροφής με παραψημένα κρέατα..

Επισημαίνουν, μάλιστα, ότι δεν είναι μόνο το κόκκινο κρέας που θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνο, αλλά το ίδιο συμβαίνει εάν ψηθούν πολύ το κοτόπουλο ή το ψάρι.

Πάντως, οι ειδικοί αναφέρουν ότι απαιτούνται περαιτέρω έρευνες για να επιβεβαιωθεί όντως ότι η τακτική κατανάλωση παραψημένου κόκκινου κρέατος αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο της ουροδόχου κύστης.

Περισσότερα άρθρα στην ενότητα Επιστήμη & Υγεία

Σχετικά Άρθρα

Αναζήτηση Γιατρού

Πείτε μας τη γνώμη σας

Προστατεύω τον εαυτό μου .. τι σημαίνει αυτό για τις ημέρες που διανύουμε;

Ajax-indicator

ή Δείτε τα αποτελέσματα