ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Carousel_fb_post5

Πώς να κάνεις ανακύκλωση ΣΩΣΤΑ

Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια όλοι έχουμε κάνει άλματα όσον αφορά στην ανακύκλωση! Όμως, υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Ποιοι είναι οι κανόνες της αποτελεσματικής ανακύκλωσης για να μπορέσουμε να συμβάλουμε προσωπικά .....

Διαβάστε περισσότερα

Small_summer3
δημοσιεύθηκε 19/07/2015

Θαλασσινό νερό: γιατί μας ωφελεί;

Πλήθος βιταμινών και ιχνοστοιχείων κρύβονται μέσα στο θαλασσινό νερό. Πάμε για μπάνιο;

Small_shutterstock_107561102
δημοσιεύθηκε 07/07/2015

Καύσωνας; Έξι τρόποι να αντιμετωπίσετε τη ζέστη στο σπίτι

Το καλοκαίρι είναι εδώ και το θερμόμετρο χτυπάει “κόκκινο”. Το κλιματιστικό είναι η πιο εύκολη λύση, αλλά το κόστος από την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος είναι υψηλό, όπως επίσης και η περιβαλλοντική επιβάρυνση.

Small_the_sun
δημοσιεύθηκε 12/02/2013

'Ερευνα: Η ηλιοφάνεια μειώνει τον κίνδυνο ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

Η ζωή σε πιο ηλιόλουστο κλίμα μπορεί ενδεχομένως να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης ρευματοειδούς αρθρίτιδας, σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές.

Small_2012-green-kitchen-paint-colours-ideas
δημοσιεύθηκε 08/10/2012

Συμβουλές για μια «πράσινη» κουζίνα! Νερό, σκεύη και αποθήκευση τροφίμων

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Όταν μιλάμε για οικολογικό και υγιεινό τρόπο ζωής, η κουζίνα είναι ίσως το σημαντικότερο σημείο του σπιτιού.

Κι αυτό γιατί πολλές από τις τοξίνες στις οποίες εκτιθέμεθα καθημερινά βρίσκονται εκεί.

Small_fotolia_36215201_m
δημοσιεύθηκε 09/03/2012

Καθαρίστε χωρίς χημικά με 5 απλά σπιτικά υλικά

Small__
δημοσιεύθηκε 01/03/2011

Ξεπεράσαμε τα όρια του πλανήτη!

δημοσιεύθηκε 06/10/2010

Το φαινόμενο του θερμοκηπίου: η ατμόσφαιρα ως κουβέρτα

Οι ποσότητες αερίων του θερμοκηπίου που εκλύονται στην ατμόσφαιρα έχουν αυξηθεί ανησυχητικά τις τελευταίες δεκαετίες λόγω των εντεινόμενων ανθρωπογενών δραστηριοτήτων παγκοσμίως. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παγιδεύεται θερμότητα στην ατμόσφαιρα, η οποία αλλιώς εκλύεται στο διάστημα, oπότε ενισχύεται το «φαινόμενο του θερμοκηπίου» ή αλλιώς υπερθέρμανσης του πλανήτη.

δημοσιεύθηκε 19/03/2010

«Το πράσινο κουτί» ...φροντίδα όλων μας

Η σημερινή κοινωνία αποτελείται από ανθρώπους που συχνά δεν είναι πλήρως ενημερωμένοι και συνειδητοποιημένοι για τον τρόπο που επηρεάζουν μέσω της συμπεριφοράς τους το περιβάλλον.

Η αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων που αφορούν το περιβάλλον αποτελεί θέμα ενημέρωσης όλων μας. Κάθε στιγμή είναι κατάλληλη για να κάνεις κάτι και εσύ για το περιβάλλον. Αν ο καθένας από μας υιοθετήσει έστω και μια από τις παρακάτω συμβουλές το συνολικό αντίκτυπο στο περιβάλλον θα είναι πάρα πολύ σημαντικό. Οι συμβουλές βασίζονται στην τρίπτυχη αρχή που διέπει τη βιώσιμη κοινωνία.

δημοσιεύθηκε 19/03/2010

Το κλιματικό μέλλον της Ελλάδας

Η καύση ορυκτών καυσίμων, η συνεχιζόμενη αποψίλωση των δασών, η χρήση λιπασμάτων, η ανεξέλεγκτη διάθεση απορριμμάτων και οι βιομηχανικές διεργασίες συντελούν στην αύξηση των αερίων του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα. Η αλλαγή του κλίματος συμβαίνει, τα αποτελέσματά της είναι ήδη ορατά και πρόκειται να επηρεάσουν το σύνολο του πλανήτη.

δημοσιεύθηκε 18/03/2010

21η Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας

H 21η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από τη διεθνή κοινότητα ως η Παγκόσμια Ημέρα της Δασοπονίας και συμπίπτει με την έναρξη του εαρινού ηλιοστασίου, δηλαδή την πρώτη μέρα της άνοιξης.

Το δάσος έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην εξελικτική πορεία του ανθρώπου, καθώς αποτέλεσε την πρωταρχική πηγή πρώτων υλών για αρκετές χιλιετηρίδες. Προϊόντα όπως το ξύλο για κατασκευές ή για καύσιμη ύλη, οι καρποί, τα θηράματα και η βοσκήσιμη ύλη βοήθησαν στην ταχύτατη ανάπτυξη και εξέλιξη του ανθρώπινου είδους. Τις τελευταίες δεκαετίες εκτιμήθηκαν και άλλες λειτουργίες του δάσους, όπως η δυνατότητα αναψυχής που προσφέρει, η στήριξη του εδάφους και η υποβοήθηση στην αποταμίευση νερού.

Αναζήτηση Γιατρού

Πείτε μας τη γνώμη σας

Εσείς παίρνετε πρωινό;

Ajax-indicator

ή Δείτε τα αποτελέσματα