ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
Featured_cheer-up-partner-couple-in-bed-300

Είμαι 32 ετών και έχω πολύ άγχος κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Πάσχω από πρόωρη εκσπερμάτωση, με αποτέλεσμα η σύντροφός μου να μην απολαμβάνει το σεξ μαζί μου. Μου λέει οτι θα με χωρίσει, αν δεν πάω σε γιατρό. Γιατί μου συμβαίνει αυτό?

Η πρόωρη εκσπερμάτωση είναι μια σεξουαλική δυσλειτουργία η οποία οφείλεται συνήθως στο έντονο άγχος για την σεξουαλική απόδοση, στη χαμηλή αυτοεκτίμηση, σε δυσεπίλυτες συγκρούσεις με την σύντροφο, σε ασυνείδητα αμφιθυμικά συναισθήματα προς το γυναικείο φύλο, σε δυσκολίες προσαρμογής στις σχέσεις, αλλά και στην κατάθλιψη.

Είναι επόμενο να νιώθετε ενοχές, οργή και θλίψη για το πρόβλημα σας, τα οποία δυστυχώς το εντείνουν και σας παγιδεύουν σε έναν φαύλο κύκλο.

Πείτε στην σύντροφό σας ότι η ίδια δεν φταίει, ούτως ώστε να μην κλονίζεται και η δική της αυτοπεποίθηση.

Δοκιμάστε τη θεραπεία συμπεριφοράς, μία κλασσική τεχνική το χαρακτηριστικό της οποίας είναι η επαναλαμβανόμενη σεξουαλική διέγερση και η παρεμπόδιση της εκσπερμάτωσης την τελευταία στιγμή.

Ιδιαίτερα βοηθητικές μπορεί να αποβούν και οι ασκήσεις χαλάρωσης για την μείωση του άγχους. Οι διαδικασίες αυτές θα πρέπει να γίνουν από ψυχολόγο ή ψυχίατρο ο οποίος να ειδικεύεται στη θεραπεία των ψυχοσεξουαλικών διαταραχών.


Πηγή : ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, www.tanea.gr

Περισσότερα άρθρα στην ενότητα Ψυχολογική Υγεία

Αναζήτηση Γιατρού

Πείτε μας τη γνώμη σας

Ο Χειμώνας είναι μια όμορφη εποχή την οποία μπορούμε να απολαύσουμε αν καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε τα μικροπροβλήματα της. Ποιο θεωρείτε εσείς το πιο σημαντικό;

Ajax-indicator

ή Δείτε τα αποτελέσματα