ΜΑΛΛΙΑ
Featured_bigstock-winter-girl-blowing-snow-beau-157569779

Ο χειμώνας είναι μια όμορφη εποχή, αρκεί να ξέρεις τον τρόπο να προστατευθείς από το κρύο και τις συνέπειές του. Όλοι ξέρουμε ότι το σωστό ντύσιμο μας προστατεύει από το κρύο. Υπάρχουν όμως κι ορισμένα σημεία που μένουν ακάλυπτα και που δυστυχώς το κρύο τα κάνει να υποφέρουν.

ΠΡΟΣΩΠΟ

Το πρόσωπο είναι μονίμως ακάλυπτο και το κρύο το κάνει ξηρό κι ευαίσθητο. Αυτό που νιώθετε είναι σίγουρα ένα «τράβηγμα» της επιδερμίδας σας και ίσως ξεφλούδισμα ή ερυθρότητα.

Η λύση βρίσκεται στη σωστή κρέμα για το κάθε δέρμα, την οποία θα πρέπει οπωσδήποτε να φοράτε κάθε μέρα πριν βγείτε από το σπίτι. Σκοπός της κρέμας είναι να δρα προστατευτικά διατηρώντας την επιδερμίδα ενυδατωμένη γι αυτό και θα πρέπει να διαθέτει πολλά λιπίδια, διότι με το κρύο το δέρμα τα έχει ανάγκη!

Αν δε θέλετε να αλλάξετε την κρέμα σας, ή μόλις την αγοράσατε και ξαφνικά νιώθετε να μη σας καλύπτει, μπορείτε να επιλέξετε κάποιο έλαιο το οποίο θα αναμίξετε με την κρέμα σε κάθε εφαρμογή και έτσι θα την κάνετε πιο πλούσια και πιο θρεπτική.

Έλαια υπάρχουν πολλά και διαφορετικά στο φαρμακείο. Χρειάζεται προσοχή στο έλαιο που θα επιλέξετε, ώστε να είναι κατάλληλο για εφαρμογή στο πρόσωπο (τα εξειδικευμένα για το πρόσωπο έχουν συστατικά υψηλότερης ποιότητας), να συνδυάζεται με την κρέμα σας και να μην την εμποδίζει να εισχωρεί στην επιδερμίδα. Τα έλαια μπορεί να είναι σε μορφή serum και μπαίνουν πριν την κρέμα, άλλα χρησιμοποιούνται σε ανάμειξη με την κρέμα και άλλα μπαίνουν πάνω από την κρέμα. Είναι σημαντικό να ενημερωθείτε σωστά για το προϊόν που θα επιλέξετε, ώστε να δείτε άμεσα στο δέρμα σας τα ευεργετικά του αποτελέσματα.

ΣΩΜΑ

Με το κρύο απολαμβάνετε να ρίχνετε πάνω σας ζεστό νερό, διότι ζεσταίνει και ταυτόχρονα ξεκουράζει την ώρα του ντους. Όσο κι αν σας αρέσει όμως, το καυτό ντους κάνει πολύ κακό στο δέρμα σας γιατί το στεγνώνει.

Κάποια από τα έλαια που εφαρμόζονται στο πρόσωπο ενδείκνυνται και για το σώμα, το οποίο παρ' όλο που προστατεύεται από το κρύο, έχει επίσης ανάγκη από φροντίδα.

Αν δεν σας αρέσουν τα έλαια υπάρχουν πολύ θρεπτικές κρέμες σώματος, οι οποίες απορροφώνται πλήρως, δίνοντας στο δέρμα όλη την ενυδάτωση που χρειάζεται.

Για ειδικές περιπτώσεις, ανάλογα με τα συμπτώματα που μπορεί να έχετε (ξηροδερμία, κνησμό, ξεφλούδισμα κ.α.) ή την πάθηση που σας ταλαιπωρεί (ατοπικό δέρμα ή ψωρίαση), υπάρχουν τα κατάλληλα ειδικά προϊόντα που θα σας ανακουφίσουν. Αν έχετε ατοπικό δέρμα ή ψωρίαση ένας λόγος παραπάνω να περιποιηθείτε το δέρμα σας, διότι με το κρύο τα συμπτώματα θα γίνονται πιο έντονα κι ενοχλητικά. Το ίδιο ισχύει και για ένα πρόσωπο με ροδόχρου νόσο αλλά και για ένα αντιδραστικό ευαίσθητο δέρμα, αφού το κρύο και οι αλλαγές θερμοκρασίας (μετάβαση από ζεστό σε ψυχρό χώρο και αντίστροφα) τα επηρεάζουν έντονα. Τα δέρματα αυτά εκτεθειμένα και «απροστάτευτα», θα εμφανίσουν σίγουρα κοκκινίλες οπότε, σε συνεργασία με τον δερματολόγο και τον φαρμακοποιό σας, θα πρέπει να επιλέξετε την κατάλληλη ενυδατική κρέμα η οποία πρωτίστως θα πρέπει να καταπραΰνει και δευτερευόντως να καλύπτει, ώστε η τάση για ερυθρότητα να μη γίνεται ορατή.

ΧΕΡΙΑ & ΧΕΙΛΗ

Ένα άλλο πολύ μεγάλο πρόβλημα το χειμώνα είναι τα σκασμένα χείλη και χέρια, τα οποία σε κανέναν δεν αρέσουν αλλά δεν είναι πολύ εύκολο για όλους να τα διατηρήσουν διαρκώς ενυδατωμένα και απαλά.

Ειδικά για όσους χρειάζεται να πλένουν διαρκώς μέσα στη ημέρα τα χέρια τους, η κατάσταση γίνεται αφόρητη καθώς δημιουργούνται πληγές που τσούζουν. Όσο είναι εφικτό αποφύγετε το συχνό πλύσιμο των χεριών (πρέπει να θυμάστε ότι το νερό επιδεινώνει το ξηρό δέρμα) και οπωσδήποτε κατά τη διάρκεια του ύπνου να εφαρμόζετε μια πολύ καλή κρέμα η οποία θα ενυδατώσει και θα επουλώσει τις «ζημιές» της ημέρας. Κατά τη διάρκεια του ύπνου έχει όλο το χρόνο να δράσει!

Την ίδια περιποίηση οφείλετε και στα χείλη σας. Κατά την διάρκεια της ημέρας πρέπει να τα προστατεύετε με ενυδατικά lipstick και να αποφεύγετε να τα γλείφετε, διότι το σάλιο αφυδατώνει εξίσου όπως το νερό. Σε συνδυασμό με τον κρύο αέρα, το σάλιο μπορεί πολύ εύκολα να δημιουργήσει έγκαυμα στα χείλη ή γύρω από αυτά. Η λύση είναι ένα αναπλαστικό balm κυρίως κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Όλα τα παραπάνω είναι τα «όπλα» σας για να απολαύσετε έναν χειμώνα ευχάριστο χωρίς ξηρότητα, ερυθρότητα και άλλα ενοχλητικά συμπτώματα. Με τα σωστά προϊόντα σίγουρα θα το επιτύχετε!

Κείμενο : Ανδριάνα Παπαγεωργίου, Αισθητικός Φαρμακείου – μέλους δικτύου ADVANCE Γαϊτανής Βασίλειος, Smart Park, Σπάτα

Περισσότερα άρθρα στην ενότητα Μαλλιά

Αναζήτηση Γιατρού

Πείτε μας τη γνώμη σας

Εσείς παίρνετε πρωινό;

Ajax-indicator

ή Δείτε τα αποτελέσματα