ΤΟ SEX ΣΗΜΕΡΑ
Featured_coaping

Είμαι γυναίκα 37 ετών και βρίσκομαι σε μακροχρόνια σχέση. Δουλεύω σε εντατικούς ρυθμούς καθημερινά με αποτέλεσμα να μην έχω ερωτική διάθεση, να νιώθω μια μόνιμη συναισθηματική και σωματική εξάντληση καθώς και πτώση στην εργασιακή μου απόδοση.

Πολλαπλοί και αντιφατικοί ρόλοι βασανίζουν τη σύγχρονη γυναίκα. Σύντροφος, εργαζόμενη, μητέρα, γυναίκα, πολίτης κλπ. Κοινωνιολογικές μελέτες δείχνουν ότι ο κάθε επιπλέον ρόλος για μια γυναίκα θα απαιτήσει περισσότερο χρόνο και ενέργεια, κάτι που συχνά δεν είναι εφικτό.

Αντίθετες απόψεις ισχυρίζονται ότι οι πολλαπλοί γυναικείοι ρόλοι ενισχύουν τη λειτουργικότητα της γυναίκας στην καθημερινότητά της, προστατεύοντάς την από το στρες του κάθε μεμονωμένου ρόλου.

Γεγονός είναι ότι όλο και περισσότερες είναι οι γυναίκες που στοιχειώνονται από ένα καθήκον να τα καταφέρουν όλα, βυθιζόμενες στην παγίδα της αυτοπραγμάτωσης, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αντλήσουν ικανοποίηση από την ζωή τους.

Το μακροχρόνιο υψηλό επίπεδο στρες μπορεί να οδηγήσει στο φαινόμενο της «εργασιακής εξουθένωσης» (burnout) και εμφανίζεται με συμπτώματα όπως χαμηλή ενεργητικότητα, συναισθηματική εξάντληση, έντονους πονοκεφάλους, γαστρεντερικές δυσλειτουργίες, δυσκολία ικανοποίησης, χαμηλή ανοχή σε αρρώστιες, μειωμένη εργασιακή απόδοση και κοινωνική απομόνωση. Η κατάθλιψη καραδοκεί.

Οπότε προσπαθήστε να ελαττώσετε τους ρυθμούς σας και να φροντίσετε τον εαυτό σας έξω από το πρίσμα της απόλυτης απόδοσης και παραγωγικότητας και μέσα από μια επαφή με τις αληθινές σας επιθυμίες. Αυτό θα απαιτήσει μια οριοθέτηση στον εργασιακό σας ρόλο και μια μεγαλύτερη χρονική και ποιοτική ενασχόληση με τον σύντροφό σας.


Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ Weekend, www.tanea.gr

Περισσότερα άρθρα στην ενότητα Το sex σήμερα

Σχετικά Άρθρα

Αναζήτηση Γιατρού

Πείτε μας τη γνώμη σας

«Το καλοκαίρι του Covid-19», πόσο φοβισμένοι είστε με την νέα πραγματικότητα;

Ajax-indicator

ή Δείτε τα αποτελέσματα