ΤΟ SEX ΣΗΜΕΡΑ

Υπάρχει ένα ψυχολογικό φαινόμενο που λέγεται ινφαντιλισμός το οποίο αφορά ένα είδος συναισθηματικής-ερωτικής καθυστέρησης ενηλίκων με εμμονές σε δεδομένα και εμπειρίες της παιδικής ηλικίας;

Ο ινφαντιλισμός περιγράφει την επιμονή παιδικών χαρακτηριστικών σε ενήλικες που δεν καταφέρνουν να ολοκληρώσουν την σεξουαλική ωριμότητα που η ηλικία τους επιτάσσει.

Ο σεξουαλικός ινφαντιλισμός είναι ένα είδος παραφιλίας, όπου το άτομο αναζητά μέσα από το παίξιμο ρόλου να παλινδρομήσει στην παιδική ηλικία, μια διαδικασία μέσα από την οποία αντλεί ερωτική διέγερση. Συνήθεις συμπεριφορές περιλαμβάνουν το να πίνει από μπιμπερό, να φοράει πάνες, να μιλάει σα μωρό κλπ.

Συχνά το φαινόμενο αυτό συνδέεται με τον σεξουαλικό μαζοχισμό όπου το άτομο φαντασιώνεται ή και επιζητά να τιμωρείται για διάφορες απαγορευμένες συμπεριφορές του.

Σε πρόσφατη έρευνα βρέθηκε ότι ο ινφαντιλισμός ανευρίσκεται συχνότερα σε άνδρες ηλικίας 38 ετών, οι οποίοι έχουν σταθερή εργασία και βρίσκονται σε σταθερή σχέση.

Όπως τα περισσότερα άτομα με παραφιλίες, έτσι και στον ινφαντιλισμό, το άτομο δεν έχει εναισθησία στην συμπεριφορά του, δεν θεωρεί ότι πάσχει από μια ψυχική διαταραχή και δεν έχει το κίνητρο να αλλάξει, άρα σπάνια αναζητά θεραπευτική στήριξη.


Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ Weekend, www.tanea.gr

Περισσότερα άρθρα στην ενότητα Το sex σήμερα

Αναζήτηση Γιατρού

Πείτε μας τη γνώμη σας

Εσείς παίρνετε πρωινό;

Ajax-indicator

ή Δείτε τα αποτελέσματα