ΠΡΟΪΟΝΤΑ & ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Featured_leukemia

Ελβετική φαρμακοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι πήρε το πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Ένωση για το φάρμακο Mabthera κατά μιας από τις συνηθέστερες μορφές λευχαιμίας.

Η ελβετική εταιρία πήρε «την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την χρήση του φαρμάκου αυτού στη θεραπεία των ασθενών που πάσχουν από χρόνια λεμφοκυτταρική λευχαιμία» και που έχουν ήδη υποβληθεί σε μια πρώτη θεραπεία κατά της μορφής αυτής καρκίνου, διευκρινίζει η εταιρία στην ανακοίνωσή της.

Το Mabthera βοηθά στη μείωση της πιθανότητας υποτροπής της νόσου. «Η πρόσβαση σε αυτή τη νέα θεραπεία θα επιτρέψει στους ασθενείς να αποκτήσουν  μια καλύτερη ποιότητα ζωής», επισημαίνει ο καθηγητής Ζιλ Σαλέ, από το νοσοκομειακό κέντρο της νότιας Λυών.

Σύμφωνα με μελέτη της φάσης ΙΙΙ, τελευταίο βήμα πριν μια εταιρία ζητήσει άδεια για ένα φάρμακό της, το Mabthera επιτρέπει στους καρκινοπαθείς που έχουν ήδη υποβληθεί σε χημειοθεραπεία να έχουν διπλάσιες πιθανότητες επιβίωσης, χωρίς η ασθένεια να εξελίσσεται.

Τον Φεβρουάριο, η ίδια εταιρεία πήρε την άδεια από τις αμερικανικές αρχές για την κυκλοφορία του συγκεκριμένου φαρμάκου. Το Mabthera (Rituxan στις ΗΠΑ) είναι ένα από τα σημαντικότερα αντικαρκινικά φάρμακα της εταιρείας αυτής, με πωλήσεις που έφτασαν τους πρώτους εννιά μήνες τα 4,8 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα.

Περισσότερα άρθρα στην ενότητα Προϊόντα & Υπηρεσίες

Σχετικά Άρθρα

Αναζήτηση Γιατρού

Πείτε μας τη γνώμη σας

«Το καλοκαίρι του Covid-19», πόσο φοβισμένοι είστε με την νέα πραγματικότητα;

Ajax-indicator

ή Δείτε τα αποτελέσματα