ΙΑΤΡΙΚΗ ΓΩΝΙΑ
Carousel_fb_post3

Τι (δεν) ρωτάμε τον Γυναικολόγο μας

Η επίσκεψη στον γυναικολόγο, αν και απολύτως αναγκαία, μπορεί να είναι μία άβολη εμπειρία εξαιτίας του ότι η γυναίκα μερικές φορές δεν αισθάνεται άνετα να συζητήσει τα προσωπικά της προβλήματα.

Διαβάστε περισσότερα

δημοσιεύθηκε 05/08/2021

Καλοκαίρι και Σταφυλόκοκκος

Πολύ συχνά, ειδικά σε παιδιά νηπιακής ηλικίας, αλλά και σε όλες τις ηλικίες, ειδικότερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ακούμε για τις σταφυλοκοκκικές λοιμώξεις.

δημοσιεύθηκε 08/04/2021

Οπτικό Σύνδρομο Υπολογιστών

Στη σύγχρονη εποχή όπου οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και το διαδίκτυο αποτελούν βασικό πυλώνα της πνευματικής εργασίας και καθημερινό κομμάτι της ενημέρωσης, της πληροφόρησης, της κοινωνικοποίησης και της ψυχαγωγίας, η οδηγία "μην κάθεσαι πολλές ώρες μπροστά από τον υπολογιστή" μάλλον αποτελεί ένα ευχολόγιο και όχι μια ρεαλιστική λύση.

Small_fb_post3
δημοσιεύθηκε 04/01/2021

ΧΑΠ + ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ - COPD), είναι αναμφίβολα ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα υγείας της σύγχρονης εποχής. Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος του προβλήματος, πρέπει να πούμε πως πρόκειται για την τέταρτη αιτία θανάτου στις ΗΠΑ, ενώ προβλέπεται να σκαρφαλώσει στην τρίτη θέση μέσα στα επόμενα τέσσερα με πέντε χρόνια.

Small_posts_articles4
δημοσιεύθηκε 17/11/2020

Στοματική Υγεία, Κανόνες για ενήλικες και παιδιά

Η στοματική υγεία είναι θεμελιώδης και άρρηκτα συνδεδεμένη με τη διατήρηση της γενικής υγείας και ευεξίας.

Small_fb_post3
δημοσιεύθηκε 23/10/2020

Η Άνοια στην Ελλάδα σήμερα

Η άνοια είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της δημόσιας υγείας σήμερα και τα επόμενα χρόνια. Η νόσος Alzheimer (ΝA) είναι η πιο συχνή αιτία της άνοιας των ηλικιωμένων (ηλικίες 60-80) και αποτελεί μία μη αναστρέψιμη, προοδευτικά εξελισσόμενη, νευροεκφυλιστική νόσο που οδηγεί σε αναπηρία και μεγάλο κοινωνικο-οικονομικό φορτίο σε όλες τις χώρες του κόσμου

Small_fb_post5
δημοσιεύθηκε 02/07/2020

Σπίλοι, πότε θεωρούνται επικίνδυνοι;

Ακολουθώντας τους κανόνες της αυτοεξέτασης και της ευαισθητοποίησης σε θέματα αντηλιακής προστασίας, θα έχουμε ένα υγιές δέρμα και οι ελιές δε θα μας προβληματίζουν, απλά θα αποτελούν κομμάτι της φυσικής μας ομορφιάς και διαφορετικότητας.

Small_fb_post3
δημοσιεύθηκε 02/07/2020

Εγκυμοσύνη μετά τα 40

Σήμερα αρκετές γυναίκες πετυχαίνουν την πρώτη τους εγκυμοσύνη σε ηλικία >των 35 ετών. Σε αυτό συμβάλλει η ανάπτυξη της τεχνολογίας και κυρίως της εξωσωματικής γονιμοποίησης, έτσι ώστε γυναίκες με μακρόχρονη υπογονιμότητα να τεκνοποιούν σε προχωρημένη ηλικία.

Small__covid
δημοσιεύθηκε 22/04/2020

COVID-19 & Εγκυμοσύνη

Με τα μέχρι στιγμής λιγοστά δεδομένα δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι έγκυες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά απ'ότι ο γενικός πληθυσμός.

Small_fb_post3
δημοσιεύθηκε 18/12/2019

Καρκίνος στην παιδική & Εφηβική Ηλικία

Ο καρκίνος μπορεί να συμβεί σε οποιοδήποτε παιδί, ανεξαρτήτου ηλικίας, εθνικότητας, κοινωνικής ή οικονομικής κατάστασης. Συνήθως προκύπτει ξαφνικά χωρίς πρώιμα συμπτώματα, έχοντας όμως υψηλό βαθμό ίασης.

Small_fb_post4
δημοσιεύθηκε 02/10/2019

Σκελετική Υγεία: Πρόληψη και προστασία

Η οστεοπόρωση είναι μια ασθένεια που πλήττει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλη την γη. Στην Ελλάδα τα ποσοστά είναι πολύ υψηλά, τόσο σε άντρες όσο και σε γυναίκες. Το Διεθνές Ίδρυμα Οστεοπόρωσης ενημερώνει πως 1 στις 3 ΓΥΝ & 1 στους 5 ΑΝΔΡ πάσχουν από Οστεοπόρωση

Αναζήτηση Γιατρού

Πείτε μας τη γνώμη σας

Εσείς παίρνετε πρωινό;

Ajax-indicator

ή Δείτε τα αποτελέσματα