ΆΝΔΡΑΣ
Featured_young-man-and-woman-with-flowers

Είμαι εδώ και 5 χρόνια σε σχέση με μια κοπέλα κατά 15 χρόνια μικρότερή μου. Φοβάμαι να προχωρήσω σε γάμο λόγω της μεγάλης διαφοράς ηλικίας. Αναρωτιέμαι τι την κάνει να αγαπά έναν μεγαλύτερο άνδρα.

Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνδρες είναι ελκυστικοί στις νεαρές γυναίκες λόγω της μεγαλύτερης εμπειρίας ζωής τους, της ωριμότητάς τους αλλά και της ασυνείδητης προσομοίωσής τους στην πατρική φιγούρα, η οποία μπορεί ενίοτε και λειτουργεί ασυνείδητα ως ένα εξιδανικευμένο ανδρικό σύμβολο για τις κόρες.

Ουδέν πρόβλημα στην σχέση αυτή καθ’ αυτήν, όπου η διαφορά ηλικίας είναι μεγάλη. Στον έρωτα δεν υπάρχουν κανόνες και περιορισμοί, αρκεί τα κίνητρα της εν λόγω επιλογής να είναι αποκρυσταλλωμένα και να πηγάζουν από ερωτική επιθυμία και αμοιβαία έλξη.

Προβληματισμούς θα μας δημιουργούσε η περίπτωση όπου η σύντροφός σας καθοδηγείται από μη-ξεκάθαρα κίνητρα στην σχέση, τα οποία σχετίζονται με μία δική της ιστορίας ζωής η οποία παραμένει ανεπεξέργαστη μέσα της.

Για παράδειγμα, μήπως προσπαθεί να διαχειριστεί μέσα από το πρόσωπό σας μία πρώιμη επίπονη σχέση με τον ίδιο της τον πατέρα; Κορίτσια των οποίων ο πατέρας υπήρξε απών (πρακτικά ή συμβολικά) ή ο οποίος δεν λειτούργησε ως υγιές πατρικό πρότυπο ή που πρόδωσε με κάποιον τρόπο τον ρόλο του, ή που υπήρξε τόσο κοντά με την κόρη του ώστε τα όρια της σχέσης διαταράχθηκαν, συχνά ερωτεύονται μεγαλύτερους άνδρες προκειμένου να αντλήσουν μια πρωτογενή ασφάλεια και σταθερότητα που μοιάζει να τους λείπει.

Βέβαια, οι ερμηνείες αυτές παραμένουν υποθετικές και ασυνείδητες στη λειτουργία τους. Θα μπορούσαν ωστόσο να εκμαιευτούν στα πλαίσια μιας ψυχοθεραπείας, εφόσον όμως η λύση αυτή αποφασιστεί από κοινού και από τους δύο σας.

Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ Weekend, www.tanea.gr

Περισσότερα άρθρα στην ενότητα Άνδρας

Σχετικά Άρθρα

Αναζήτηση Γιατρού

Πείτε μας τη γνώμη σας

«Το καλοκαίρι του Covid-19», πόσο φοβισμένοι είστε με την νέα πραγματικότητα;

Ajax-indicator

ή Δείτε τα αποτελέσματα