ΓΥΝΑΙΚΑ
Featured_care2

Το θέμα της έκθεσης στον ήλιο είναι κάτι που απασχολεί πολλές γυναίκες οι οποίες βρίσκονται σε περίοδο εγκυμοσύνης, γιατί ενώ ο ήλιος είναι η σημαντικότερη φυσική πηγή ζωής και ενέργειας, η παρατεταμένη έκθεση την ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να αποδειχθεί άκρως επικίνδυνη.

Η έκθεση στον ήλιο, με μέτρο, συμβάλλει στην απορρόφηση της βιταμίνης D, που είναι σημαντική για το χτίσιμο γερών οστών στο έμβρυο.

Ωστόσο μόλις 15 λεπτά είναι αρκετά για την ανάπτυξη ικανοποιητικών ποσοτήτων βιταμίνης D και καλό είναι να αποφεύγονται οι υπερβολές.

Παράλληλα, η έκθεση στον ήλιο, μειώνει το επίπεδο της χοληστερίνης στο αίμα, διώχνει την κατάθλιψη, βελτιώνει την ποιότητα  του  ύπνου, καταπολεμά την οστεοπόρωση και βελτιώνει ακόμα και τη σεξουαλική ζωή.

Η παρατεταμένη έκθεση της εγκύου στην ηλιακή ακτινοβολία  αυξάνει τον κίνδυνο δερματικών παθήσεων, καθώς το δέρμα των εγκύων είναι πιο ευαίσθητο και μπορεί ευκολότερα να παρουσιάσει αλλοιώσεις όπως η ψωρίαση, η ακμή, το έκζεμα, αλλά και πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του δέρματος.

Η προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία είναι πολύ σημαντική κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αφού το δέρμα γίνεται πολύ πιο ευαίσθητο.

Η παραμονή στη σκιά, η ελάττωση του χρόνου έκθεσης στον ήλιο, η αποφυγή της ηλιοθεραπείας μεταξύ 11:00 π.μ, - 3:00 μ.μ„ καθώς και η χρήση καπέλου και γυαλιών ηλίου είναι μέτρα που συμβάλλουν στην καλή υγεία της επιδερμίδας.

Το αντηλιακό πρέπει να απλώνεται οπωσδήποτε μισή ώρα πριν την έκθεση του δέρματος στον ήλιο για καλύτερη απορρόφηση. Ως ελάχιστος δείκτης προστασίας  (SPF), προτείνονται οι τριάντα βαθμοί και η προστασία από την UVA ακτινοβολία.

Σημαντικό είναι να επιλέγονται αντηλιακά προϊόντα με φυσικά φίλτρα και χωρίς συντηρητικά, SLES, παράγωγα σιλικόνης κ.λπ., ενώ η συνεχής ανανέωση του αντηλιακού κάθε μία ώρα και κάθε φορά μετά το κολύμπι είναι απαραίτητη.

Περισσότερα άρθρα στην ενότητα Γυναίκα

Σχετικά Άρθρα

Αναζήτηση Γιατρού

Πείτε μας τη γνώμη σας

Εσείς παίρνετε πρωινό;

Ajax-indicator

ή Δείτε τα αποτελέσματα