top of page

Τα extra εργαλεία ομορφιάς

Σκουρλή Χριστίνα, Αισθητικός Φαρμακείου – μέλους Advance

2 Μαΐ 2022

Πριν ξεκινήσουμε την αναφορά στα extra εργαλεία της καθημερινής φροντίδας ας κάνουμε μια σύντομη αναφορά στα βασικά, που πιστεύω ότι όλες οι γυναίκες τα ακολουθούμε! Ποια είναι αυτά ; Φυσικά ο καθαρισμός και η κρέμα προσώπου.
Καθαρισμός
Ο σωστός καθαρισμός μπορεί να γίνει με προϊόντα όπως σαπούνι, γαλάκτωμα ή τζελ καθαρισμού.
• Στα ξηρά δέρματα είναι εμφανής η έλλειψη ενυδάτωσης λόγω του ότι στερούνται σμηγματογόνους αδένες. Στα ξηρά δέρματα υπάρχει πάντα μια αίσθηση «τραβήγματος» ιδιαίτερα μετά τον καθαρισμό, γι αυτό και θα πρέπει να επιλέγεται γαλάκτωμα ή τζελ με πλούσια ενυδατικά συστατικά και να αποφεύγεται το σαπούνι και τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ. Τα σαπούνια και τα μαντηλάκια στερούνται πολλούς ενυδατικούς παράγοντες και δεν επιτρέπουν να αναπνέει σωστά η επιδερμίδα.
• Στα κανονικά - μεικτά δέρματα αυτός ο περιορισμός δεν υπάρχει καθότι θεωρούνται δέρματα χωρίς ιδιαίτερες ευαισθησίες και είναι συνήθως ανεκτικά.
• Τα λιπαρά δέρματα έχουν διεσταλμένους πόρους, συνήθως μαύρα στίγματα και γυαλιστερή εμφάνιση. Προτιμήστε ειδικά καθαριστικά προϊόντα ή προϊόντα κατά της ακμής.
Κρέμα Προσώπου
Αφού καθαρίσουμε σωστά το πρόσωπο μας, θα χρησιμοποιήσουμε μια ενυδατική ή συσφικτική κρέμα ημέρας, ανάλογα με την ηλικία και τις ανάγκες της επιδερμίδας μας. Στα 18 έως τα 40 μας χρόνια συνήθως επιλέγουμε ενυδατικές κρέμες για φωτεινότητα και ομοιομορφία στο τόνο της επιδερμίδας μας. Για την ηλικία άνω των 40 επιλέγουμε ενυδάτωση αλλά και αντιρυτιδική δράση, ενώ για την ηλικία των 50+ επιλέγουμε προϊόντα πλούσια σε συσφικτικά συστατικά. Δεν ξεχνάμε να φοράμε το πρωί το απαραίτητο αντηλιακό μας!
Ήρθε λοιπόν η ώρα για τα «extra» εργαλεία Ομορφιάς που όμως δεν θα πρέπει να λείπουν από την περιποίηση κάθε γυναίκας .
Serum
Τα serum βοηθούν στο να διεισδύσει καλύτερα η κρέμα που χρησιμοποιούμε και να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα, γιατί δρουν στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας πιο άμεσα. Τα serum έχουν αντιρυτιδικές και αντιοξειδωτικές λειτουργιές και τα χρησιμοποιούμε πρωί και βράδυ, πριν την εφαρμογή της κρέμας μας.
Φροντίδα ματιών
Η περιοχή των ματιών απαιτεί ειδική φροντίδα γιατί η επιδερμίδα είναι πιο λεπτή και ευαίσθητη. Ο καθαρισμός των ματιών θα πρέπει να γίνεται με ειδικά προϊόντα για τα μάτια ή με καθαριστικά νερά (micellaire) ιδανικά και για τη περιοχή των ματιών. Επιλέγουμε κρέμες ματιών ενυδατικές, συσφικτικές και αντιρυτιδικές αλλά και εδικές κρέμες για μάτια με εμφανή τα σημάδια κούρασης όπως μαύροι κύκλοι και πρηξίματα. Τις χρησιμοποιούμε κάθε πρωί και βράδυ έχοντας βέβαια καθαρίσει προηγουμένως την περιοχή.
Μάσκες & peeling προσώπου
Δεν αμελούμε να εντάσσουμε στην φροντίδα της επιδερμίδας μας τις μάσκες και τα peeling προσώπου.
Η μάσκα βοηθάει στο να διεισδύει καλύτερα η κρέμα «επιτελώντας» κάθε φορά τον ρόλο της. Υπάρχουν μάσκες λάμψης, ξεκούρασης, αντιρυτιδικές αλλά και καθαριστικές. Οι μάσκες εφαρμόζονται 1 έως 2 φορές την εβδομάδα.
Τα peeiling βοηθάνε στο να καθαρίζει η επιδερμίδα από τα νεκρά κύτταρα ώστε να γίνεται καλύτερη η οξυγόνωση της επιδερμίδας. Υπάρχουν peeling τα οποία είναι πιο ήπια με μικρόκοκκους για τα ευαίσθητα δέρματα ή δέρματα με ευρυαγγείες και χημικά peeling που αντιμετωπίζουν λεπτές γραμμές και ρυτίδες, ουλές ακμής και δυσχρωμίες και ανανεώνουν την ταλαιπωρημένη επιδερμίδα του προσώπου. Η χρήση τους 1 φορά την εβδομάδα θεωρείτε απαραίτητη.
Φροντίδα λαιμού και ντεκολτέ
Ειδικά μετά την ηλικία των 40 το δέρμα χάνει την ελαστικότητα του λόγω της μείωσης παραγωγής κολλαγόνου και ελαστικών ινών.
Στην περιποίησή σας και στο καθημερινό σας πρόγραμμα εντάξτε την φροντίδα του λαιμού και του ντεκολντέ. Επιλέξτε κρέμες που βοηθάνε στην σύσφιξη και δρουν ενάντια στην χαλάρωση των περιοχών. Προτείνεται η χρήση τους κάθε βράδυ.
Τα extra λοιπόν... μπορούν εύκολα να γίνουν τα must της καθημερινής σας φροντίδας, αρκεί να αφιερώσετε λίγο παραπάνω χρόνο. Τα αποτελέσματα θα σας εντυπωσιάσουν!

bottom of page